Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Constantin Neagoe este un cameleon politic

IPOCRIZIE. Persoană care-şi schimbă purtarea şi convingerile după împrejurări şi interese. Aceasta este definiţia din DEX a cameleonului, la figurat evident, dar şi o scurtă prezentare a primarului localităţii Ioneşti, Constantin Neagoe. Acesta îi joacă pe degete atât pe liderii PSD Vâlcea, cât şi pe cei ai PDL, făcând „cărţile” în ambele tabere în funcţie de interesele sale de moment.

De când a fost ales primar al localităţii Ioneşti, Constantin Neagoe s-a făcut remarcat doar printr-o imagine negativă şi prin duplicitatea sa politică. Deşi la alegerile locale din vara anului 2008 el a candidat ca independent, câştigând, printr-un nefericit concurs de împrejurări, în faţa liberalului Ion Cătănoiu, Neagoe şi-a jucat „cărţile” în două tabere, fiind văzut atât la şedinţele PDL Vâlcea, cât şi la cele ale PSD-ului. Promiţându-le ambelor părţi că va face politica lor, primarul localităţii Ioneşti a fost destul de viclean să-şi facă propriile jocuri, fără a da de bănuit. Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că edilul Constantin Neagoe cochetează, în funcţie de interese, atât cu Ion Cîlea, cât şi cu Dorel Jurcan, lăsându-le impresia fiecăruia ca va candida din partea lor la alegerile locale din anul 2012. La cât de nepopular a devenit el, în toţi aceşti ani,  liderii celor două partide politice ar putea paria pe un „cal mort”.

Vasile Bleotu nu-l vrea la PSD

Este binecunoscut faptul că primarul de la Ioneşti, Constantin Neagoe, bate frecvent drumul către biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, pesedistul Ion Cîlea, căruia se pare că îi cere tot felul de favoruri, promiţându-i în schimb „loialitate eternă”. Mai mult decât atât, pentru a-i intra mai mult în graţii şi a nu-i da de bănuit că el cochetează şi cu PDL-ul lui Jurcan, de curând Neagoe a împărţit prin localitate câteva tabele ale PSD-ului prin care se strângeau semnături pentru un eventual referendum. Cu toate acestea, însă, majoritatea social-democraţilor vâlceni nu-l doresc pe Constantin Neagoe în partid şi mai ales în postura de candidat din partea PSD Vâlcea pentru Primăria Ioneşti. Preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, nici nu infirmă, dar nici nu confirmă o eventuală candidatură a lui Constantin Neagoe din partea pesediştilor vâlceni, el susţinând că nu s-a orientat încă la un posibil candidat. „Mă abţin să dau un răspuns la această întrebare. Pot să spun doar că voi aplica democraţia în partid. Cu primarul Constantin Neagoe am avut până acum o relaţie bună în plan administrativ, la fel ca şi cu ceilalţi edili. N-am făcut niciodată discriminare între primari, indiferent de coloratura lor politică. Chiar dacă erau de la PNL sau PDL eu am încercat să-i ajut pe toţi cum am putut” – ne-a declarat liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea.

Pe de cealaltă parte, însă, deputatul Colegiului Uninominal Drăgăşani, Vasile Bleotu, a fost mult mai radical, mărturisindu-ne că nu se pune problema ca Neagoe să fie candidatul PSD la alegerile locale din 2012. Mai mult, din câte se pare, la Congresul PSD, ce va avea loc în toamna acestui an, urmează să se ia decizia ca parlamentarii să hotărască candidaţii din fiecare localitate din colegiul pe care-l reprezintă. „Nu va decide domnul Cîlea singur cine va candida. Discuţiile de genul acesta vor avea loc în interiorul partidului, iar la congres se va stabili ca parlamentarii să fie cei care nominalizează candidaţii în localităţile colegiului lor. Aşadar, cum eu sunt deputat în Colegiul Drăgăşani, iar comuna Ioneşti este în colegiul meu, eu voi nominaliza candidatul. Singurul lucru pe care vi-l pot spune este acela că vom avea un alt candidat şi nu este Constantin Neagoe. Am colaborat bine cu actualul primar al localităţii Ioneşti, chiar l-am ajutat de câteva ori, însă noi vom avea alt candidat” – ne-a declarat deputatul PSD, Vasile Bleotu.

Neagoe, prezent la întâlnirea pedeliştilor cu Elena Udrea

Aşa cum spuneam mai sus, primarul independent al localităţii Ioneşti, Constantin Neagoe, este un fel de cameleon politic, care îmbracă, pe rând, culorile a două partide politice: roşu de la PSD şi portocaliu de la PDL. După ce a împărţit materiale promoţionale ale social democraţilor prin localitatea al cărei primar încă mai este, marţi, 17 august 2010, el şi-a făcut apariţia la întâlnirea pedeliştilor cu ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, întâlnire ce a avut loc la Primăria Râmnicului. Trebuie să menţionăm faptul că la acel eveniment au participat exclusiv membrii democrat-liberali, nefiind prezenţi nici măcar consilierii locali PNL sau PSD. Revenind la Neagoe, însă, înainte de venirea Elenei Udrea, el s-a întreţinut minute în şir cu directorul Direcţiei Silvice Vâlcea, democrat – liberalul Ion Oprescu.

CLAUDIA STANCIU