Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liviu Boban a trecut la liberali

Divorţ cu năbădăi la PC Vâlcea. Liviu Boban, secretarul executiv al PC Vâlcea a trecut la PNL, iar actualul lider Mircea Stănculescu face pe infractorul de drept comun şi în lipsa acestuia îi sparge fişetele în care ţinea actele partidului. Boban susţine că a plecat din cauza divergenţelor cu actualul lider Mircea Stănculescu, care confundă rolul unui secretar  de partid cu cel al unei simple secretare: făcut cafele, scrierea proceselor verbale şi eventual împărţirea corespondenţei, dar şi pentru faptul că cei doi capi ai PC s-au dovedit a fi sub ştacheta impusă de funcţiile deţinute. Vicepreşedintele  Nicu Gheorghe susţine că Boban şi-a dat demisia din partid pentru că i s-au luat ,,jucăriile”, adică puterea,  şi nu-şi mai poate face afacerile (inexistente) pe seama partidului. O declaraţie infirmată de realitate: Stăculescu a  ajuns în această funcţie datorită lui Boban şi nu invers. Pe funcţia sa va fi numit Sorin Mateescu, unul dintre apropiaţii actualului lider.

Alegerea lui Mircea Stănculescu în fruntea organizaţiei judeţene a PC Vâlcea s-a dovedit a fi de rău augur pentru cei care l-au ajutat să preia şefia organizaţiei, mai toţi au fost sau vor fi înlocuiţi din funcţiile deţinute în prezent cu oamenii noului lider.

După aproape zece ani de activitate în organizaţia PC Vâlcea, Liviu Boban, secretarul executiv al conservatorilor vâlceni, şi-a făcut bagajele şi a trecut la PNL. Motivul: nepotrivire de caracter şi ideologie politică cu actualul lider Mircea Stănculescu şi prim-vicepreşedintele Adi Pârvulescu. Boban consideră că cei doi nu deţin calităţile necesare pentru ocuparea acestor funcţii, deşi el este cel care i-a ajutat să le ocupe. Fostul secretar a declarat că „pălăria de lider” s-a dovedit a fi mult prea mare pentru cei doi care nu au nici discurs, nici diplomaţie şi nici capacitatea de a se impune în faţa celorlalţi lideri locali sau a membrilor de partid mai vechi.

Boban susţine că  politica impusă de Stănculescu, de înlocuire a vechilor structuri de partid cu altele noi, prin schimbarea capilor acestor structuri cu oamenii lui, a creat nemulţumire în organizaţiile vechi din teritoriu, aceştia manifestându-şi dorinţa de a pleca la alte partide.

„Îmi depun demisia de onoare pentru că nu am reuşit să aduc în fruntea organizaţiei oamenii pe care mi i-aş fi dorit. M-am luptat împreună cu alţi membri vechi ai partidului să aducem în fruntea organizaţiei oameni de valoare care să fie recunoscuţi ca o forţă şi de  liderii celorlalte partide politice, dar am eşuat în acest demers. M-am luptat să scap de oameni ca Diaconu, care erau cotaţi ca fiind foarte ,,slabi”, de Nicolae Pătru care venise de la PRM să fie lider la PC, de fostul lider Victor Grigorie, pentru că nu se implica în organizarea partidului, am făcut-o pentru a ridica organizaţia, dar am constatat că am pus în fruntea partidului doi oameni mult mai slab pregătiţi ca Diaconu. Sunt unul din membrii vechi ai PC, am lucrat şi cu domnul Nicolae Munteanu, cu Mircea Perpelea, cu regretatul Dumitru Buşe şi Victor Grigorie, dar ce se întâmplă acum la PC nu s-a mai întâmplat niciodată. Nu mă supun ordinelor pentru că sunt greşite. Actuala conducere a făcut organizaţii paralele în localităţile unde aveam organizaţii puternice şi nu în localităţile unde nu aveam sau stăteam mai slab. A dat membrii vechi la o parte şi-şi pune oamenii lui. A redus funcţia de secretar executiv la nivelul activităţii de secretariat, m-a marginalizat. Crede că menirea unui secretar de partid este să scrie procese verbale. Mi-a spart fişetul cu acte când am fost în concediu, ce căuta nu ştiu că nu mi-a spus. Oamenii sunt nemulţumiţi şi vor să plece, doamna Ciocan şi-a dat deja demisia şi din calitatea de consilier local. Îmi pare rău că l-am adus pe Mihăiţă Persu în partid şi că rămâne în acest partid, pentru că la nivelul actualei conduceri există un complex de inferioritate”, a declarat Boban.

Boban se visa şef

Vicepreşedintele Nicu Gheorghe susţine că Liviu Boban a plecat pentru că nu suportă disciplina impusă de actuala conducere. „Domnul Boban pleacă pentru că i s-au luat ,,jucăriile”, era obişnuit să conducă el partidul, deşi pe hârtie era condus de Victor Grogorie, iar acum acest lucru nu mai e posibil. Are o problemă de adaptare, i s-a spulberat visul că poate să-şi facă interesele pe spatele partidului. A fost marginalizat pentru că nu a respectat statutul partidului, nu a făcut procesele verbale şi nici hotărârile date. Preşedintele nu are nici acum aceste acte. S-a spart fişetul pentru că se căutau actele, dar nu am găsit nimic că le ţine la el la firmă. Trebuia să-şi depună demisia la partid, nu să aflăm din presă, dar probabil a vrut să fie un boom de presă. Toţi cei care sunt duplicitari vor fi daţi afară din partid, ori sunt cu noi, ori cu alţii. E mai bine să facem curăţenie. Aşa ştim pe cine să ne bazăm”, a declarat vicele.

În fapt, Stănculescu şi-a propus să scape de toţi cei care i-ar putea umbri imaginea, iar Boban este unul din cei vizaţi, următorul pe listă este nimeni altul decât Mihăiţă Persu, proaspătul lider al organizaţiei municipale a PC Râmnicu Vâlcea. Fostului pesedist i se administrează un tratament cu şocuri în speranţa că acesta va claca nervos şi va pleca din nou la PSD. Surse din PC  spun că actualii lideri ai partidului nu se simt prea bine în preajma lui din cauza aceluiaşi  complex de inferioritate la care făcea referire Boban. Fostul pesedist are carismă, discurs şi experienţa de a se mişca cu lejeritate printre hienele de pe scena politică locală, o abilitate care lipseşte cu desăvârşire actualei conduceri a PC.

DANA NEDESCU