Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Conducerea PC Vâlcea, somată să-şi confirme participanţii la CN

Degringoladă mare în PC Vâlcea. Actuala echipă de conducere habar nu are cum să-şi organizeze activitatea. Deşi noii capi ai filialei au fost aleşi în funcţie din data de 22 mai, în trei luni de activitate nu au reuşit să prezinte conducerii centrale a partidului un raport cu actuala structură de conducerea a filialei. Secretariatul General al partidului are în baza de date o situaţie neconformă cu realitatea, cinci  dintre conservatorii vâlceni aflaţi pe lista Consiliului Naţional au plecat  din partid de ceva timp.

Mihăiţă Persu, liderul interimar al organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea a PC, afirma în data de 15 septembrie, că şi-a reorganizat activitatea, că totul merge strună şi că partidul racolează deja o parte din pesediştii nemulţumiţi.

Realitatea bate declaraţiile liderului de la municipiu. Conform unei adrese trimise filialei, conducerea PC Vâlcea nu a reuşit să trimită centrului o situaţie actualizată a activului de partid, în condiţiile în care pe 24 septembrie 2010 va avea loc Consiliul Naţional al Partidului Conservator. Conform adresei trimise de Secretariatul General, filiala vâlceană va merge la congres cu oameni care figurează în prezent pe lista altor partide: fostul lider Victor Grigorie, plecat încă din luna mai la PSD; secretarul Liviu Boban, actualmente vicepreşedinte PNL – municipiu; soţii Vetuţa şi Valentin Ciocan s-au înscris la PSD , şi Radu Dragomir, detaşat din Bucureşti la Vâlcea, reîntors de mult la matcă. Interesant este faptul că zicala biblică ,,cei din urmă vor fi cei dintâi” s-a adeverit la PC, actuala conducere a trecut din coada listei în fruntea ei, prin selecţie naturală… dispariţia celor din vârf.

Conducerea partidului a cerut confirmarea listei până pe data de 21 septembrie, un efort minim, deoarece cei cinci sunt uşor de reperat de actuala conducere a PC, cu ceilalţi membri va fi mai greu. În cazul în care centrul va cere o situaţie exactă a membrilor, capii PC Vâlcea vor avea o mare problemă, pentru că habar nu au câţi membri mai au, cei care au plecat nu au anunţat conducerea, s-au înscris pur şi simplu la alte partide. Preşedinta Organizaţiei de femei a PC Vâlcea, Cristina Becşenescu, cumnata fostului deputat Becşenescu,  a declarat că deocamdată îşi reinventariază membrii, în scripte ar exista cam 170 de persoane, dar doar 27 au reconfirmat apartenenţa la PC. La judeţ situaţia este la fel de neclară, deşi  liderii organizaţiei susţin că sunt în reorganizare, că au primit foarte multe adeziuni, în teritoriu se vorbeşte că cinci organizaţii au trecut cu totul  la PSD şi PNL, informaţie confirmată într-o oarecare măsură de liderul Mircea Stănculescu, acesta semnalând faptul că liderul PSD, în special, îi racolează primarii şi consilierii locali.

DANA NEDESCU