Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ARD-PDL sau ”Nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase”

Cu un tupeu fantastic şi o lipsă de memorie ce frizează patologicul, candidaţii ARD vin în faţa alegătorilor în această campanie electorală pentru a le propune măsuri de refacere a ceea ce tot ei, doar că sub numele de PDL, au stricat. Astfel, în programul ARD se vorbeşte de crearea unei clase de mijloc, de măsuri împotriva corupţiei sau de îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei. Dar se uită de decimarea a mii de întreprinzători prin impunerea impozitului forfetar, de scandalurile ”Plăcintă”, ”frunza” Elenei Udrea, ”Blejnar” şi atâtea altele, sau de bolnavii morţi la porţile spitalelor închise cu zecile de guvernarea Boc-Ungureanu. Tot ARD promite românilor  restructurarea şi modernizarea sistemului naţional energetic, atribuţii extinse pentru administraţiile locale sau asigurarea calităţii educaţiei. Dar omite să spună că în ultimii trei ani şi mai bine, gaşca ”băieţilor deştepţi din energie” a prosperat în timp ce românii obişnuiţi nu aveau bani să plătească facturile tot mai mari la energie, că aparatul administrativ a fost pus de-a dreptul pe butuci pe criterii cantitative şi nu calitative sau că învăţământul a fost bulversat de ”reforme” scrise ”pe genunchi” precum inventarea clasei ”zero” sau extinderea gimnaziului până în clasa a IX-a. Candidaţii ARD şi-au mai trecut în programe grija faţă de siguranţa cetăţeanului, creşterea anuală a pensiilor şi sprijinirea familiilor tinere. Foarte frumos, dacă, în acelaşi timp, nu ar trece sub tăcere creşterea infracţionalităţii datorate reducerii numărului de poliţişti şi reorganizării de tip ”desfiinţare” a poliţiei rurale, tăierea prin vot fraudulos a pensiilor sau reducerea alocaţiei pentru mame, măsuri de tristă amintire din Guvernările Boc-Ungureanu.

Nu-mi pot explica altfel aplicarea cu atâta râvnă de către cei de la ARD-PDL a proverbului”nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase” decât prin disperare: disperare că incompetenţa şi corupţia le-au fost date în vileag, disperare că românii au aflat, în sfârşit, cine i-a adâncit în sărăcie, disperare că îşi vor pierde privilegiile neruşinate pe care le-au avut cât au fost la putere.

Cu un singur lucru din cele spuse de candidaţii ARD-PDL sunt complet de acord: inima României trebuie, într-adevăr, repornită. Dar nu de către cei care i-au provocat atac de cord. Ci de oameni noi, care au soluţii pentru îndreptarea răului făcut, care au fost alături de români în ultimii ani şi care au simţit, alături de ei, efectele unei guvernări iresponsabile şi marcate de minciună. Uniunea Social Liberală vă propune trei astfel de oameni pentru colegiul Râmnicu Vâlcea: pe Adrănel Cotescu pentru Senat şi pe Costi Rădulescu şi Traian Dobrinescu pentru Camera Deputaţilor.

Eu am încredere în ei şi vă garantez că vă vor reprezenta cu cinste în Parlament!

Emilian Frâncu

Preşedintele Organizaţiei Municipale Râmnicu Vâlcea a PNL