Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ErasmusDays 2018!

Succesul primei ediții a “ErasmusDays în 2017” (625 de evenimente, 11 țări, 324 de orașe și 52 de milioane de persoane) a dus la reprogramarea acestui festival european bazat pe marca Erasmus.

Ca urmare, vineri, 12 octombrie 2018, Inspectoratul Școlar Județean Valcea in parteneriat cu Centrul de informare Europe Direct, Biblioteca Județeana Antim Ivireanu, Forumul Cetațenesc pentru Acțiuni Sociale și Educatie Civica , Colegiul Național de Informatica Matei Basarab, Colegiul de Silvicultura și Protecția Mediului, Colegiul Energetic Rm.Valcea, Scoala Gimnaziala Nr 5 și nu in ultimul rand Școala Gimnaziala Anton Pann, a organizat a doua ediție “Erasmus Days”.

Cu aceasta ocazie liderii de proiecte Erasmus + au realizat la Biblioteca Județeana din Rm Valcea o expozitie cu produse realizate in cadrul proiectelor Erasmus, cu scopul promovarii inițiativelor de cooperare cu instituții din Europa și impactului acestora in dezvoltarea individuala și formarea profesionala la un inalt standard de calitate.

Au fost spuse povești de succes din Europa, participantii de la organizații diferite s-au intercut in prezentarea unor jocuri de cunoaștere care au avut ca obiectiv aprofundarea cunoașterii reciproce și stimularea coeziunii grupului, cunoașterea participanților și dezvoltarea atenției, cunoașterea numelui fiecărui membru din grup și crearea unei atmosfere de relaxare. Au fost promovate astfel aspecte ale educației non formale, cea mai noua abordare a invațarii prin activitați placute și motivante. Avantajele sale multiple inglobeaza bifarea tuturor deprinderilor specifice sistemului tradițional de invatamant, cu un aport suplimentar de abilitați castigate in condițiile unei libertati de exprimare maxime.

La aceste activitați s-a adaugat și un moment artistic prezentat de formația de dans popular“Floare albastra” de la Școala Gimnaziala Anton Pann, pregatita cu multa atenție de d-nul prof.Ion PĂNESCU Ion si d-nul IORDACHE Mihai; a fost o modalitate de promovare a culturii romanești, anul 2018 este Anul European al Patrimoniului Cultural.

Toate activitatile desfasurate au promovat sentimentul de mandrie de a fi cetațean European și de exprimare a angajamentului fața de Europa, de a fi responsabili, empatici, toleranți, sociabili, capabili sa-și exprime parerea in orice situație care afectaza in mod direct viața personala.

Multumim d-nei Inspector Roxana CROITORU pentru inițierea acestui eveniment european!

„O faptă bună este precum un clopot care cheamă oamenii la închinare.” – proverb danez

A consemnat, Prof. Letiția Muraruș