Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tot ce trebuie să știi despre plăcuțele de frână

Siguranța la volan rămâne cel mai important aspect de luat în considerare ori de câte ori ne exercităm calitatea de șoferi. Indiferent de tipul de drum pe care ne aflăm, stă în responsabilitatea noastră să ne asigurăm că fiecare parametru este situat la valoarea lui optimă. Nu o spunem noi, ci experții în domeniu care reliefează, ori de câte ori au ocazia, efectele unui stil de condus agresiv și/sau lipsit de atenție. Întrucât multe dintre situațiile care au loc în trafic sunt evenimente singulare în viața multora dintre noi, la fel de bine pot fi și letale. Astfel, pentru a veni în ajutorul tău și a te informa corespunzător despre cele mai importante elemente, rămâi alături de noi și descoperă tot ce trebuie să știi despre plăcuțele de frână!
Cum poți crește durata de viață a plăcuțelor de frână
Orice șofer este conștient de faptul că plăcuțele de frână sunt afectate în cea mai mare proporție de un drum cu denivelări și gropi. Tocmai din acest motiv, multe mașini din țara noastră ajung să fie afectate la nivelul sistemului de frânare ori de câte ori sunt folosite pe străzi. În același timp, folosirea repetată a acestuia în timpul condusului duce la afectarea tot pe termen lung a plăcuțelor de frână. De cele mai multe ori, acest lucru se datorează și stilului agresiv de condus, prin care sistemul de frânare este acționat rapid pentru o eficiență directă.
Pentru a crește durata de viață a plăcuțelor și a discurilor de frână, este important să:
● Eviți, pe cât posibil, stilul agresiv de condus – te va ajuta să reduci utilizarea frecventă a frânelor;
● Reduci viteza din timp, de fiecare dată când urmează să staționezi – este un pas imperios necesar dacă îți dorești ca frânarea să fie lină;
● Le schimbi la intervale regulate, cu precădere atunci când sunt mult prea uzate – pentru asta, alege placute frana de la un producător. Ar putea fi plăcuțe de frână TRW, Brembo, Ridex și alți producători.
Cum îți dai seama că plăcuțele de frână trebuie schimbate
În cazul în care plăcuțele de frână sunt uzate și nu mai pot fi folosite cu succes la drumuri lungi, singura soluție este să le schimbi cu altele noi. Tocmai din acest motiv, este indicat să fii mereu atent la semnele pe care le dă autovehiculul tău, pentru a te asigura că îi oferi cel mai bun tratament oricând are nevoie.
● Auzi zgomote deranjante de fiecare dată când frânezi – de cele mai multe ori, zgomotele rezultate, acționate prin frânare sunt datorate plăcuțelor de frână uzate și care trebuie să fie rapid schimbate cu altele noi;
● Observi un martor aprins în bord – se numără printre semnele des întâlnite la autovehiculele relativ noi și performante, care înștiințează în mod direct șoferul cu privire la o anumită defecțiune pe care trebuie să o ia în considerare;
● Simți pedala că este mai moale – acest lucru este generat de un sistem de frânare care nu mai are același nivel de eficiență;
● Simți o vibrație la nivelul volanului, de fiecare dată când frânezi – este indicat să mergi la un service auto cât mai curând posibil.
Toate aceste indicii sunt destul de clare pentru a te face mult mai atent cu privire la anumite probleme cu care autovehiculul tău se confruntă. Optează pentru servicii de calitate, apelând la produse la fel de bune pentru autoturismul tău.