Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

SCANDAL! Primarul Matei acuză: „Nu se lucrează nimic pe DN7! Se trage de timp pentru a face lucrarea fără licitaţie!”

foto Vocea ValciiLa şedinţa comandamentului de iarnă de la Prefectura Vâlcea, ce a avut loc în această dimineaţă de joi, 3 decembrie 2015, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Ion Gigi Matei, a lansat acuzaţii foarte grave la adresa reprezentanţilor Secţiei Naţionale de Drumuri Vâlcea, despre care spun că nici la patru zile după ce s-a produs fisura pe DN 7, pe varianta de ocolire a municipiului, nu au început lucrările.

Ba mai mult, edilul lansează acuzaţii destul de grave, spunând că reprezentanţii de la Drumurile Naţionale trag de timp pentru ca lucrarea să se realizeze fără licitaţie.

„Vreau să vă vorbesc despre situaţia creată datorită colmatării podului de pe DN 7, din zona Hidroelectrica. Este vorba de un drum care este de importanţă naţională şi europeană şi sunt foarte surprins şi indignat că nici după patru zile de la producerea evenimentului nu se lucrează la acest pod, deşi este o situaţie de urgenţă. Am vorbit şi cu directorul CNANDR şi nu îi venea să creadă că nu se lucrează acolo. Este o situaţie care trebuie rapid descâlcită, pentru că acel constructor desemnat a adus utilajele doar să ocupe şantierul şi nu lucrează nimic. Suntem în situaţia ca întreaga circulaţie, inclusiv de trafic greu, să fie deviată prin oraş şi să fie degradate două străzi importante din municipiu care au fost recent asfaltate.

După prima discuţie, s-a pornit pe o situaţie de provizorat, să fie montate nişte tuburi pentru a se da drumul la circulaţie. Dar, constat că se trage de timp în aşa fel încât să se obţină avizele definitive şi constructorul să realizeze întreaga lucrare. Ori, noi am discutat să se facă ceva rapid, provizoriu şi apoi să se obţină avizele şi proiectul tehnic definitiv.

Îi rog pe cei de la Drumuri Naţionale să vină cu soluţia provizorie pentru că vine vremea rece şi betoane nu se pot turna. Eu nu pot să asist cu mâinile în buzunar cât timp oraşul se face praf! Se încearcă tragerea de timp astfel încât constructorul desemnat să facă această lucrare fără licitaţie şi îmi asum ce spun” – susţine primarul din Râmnicu Vâlcea, Ion Gigi Matei.

Traficul este deviat prin oraş

Răspunsurile celor de la Secţia Naţională de Drumuri Vâlcea au fost extrem de vagi, ba chiar cele două persoane aflate în sala de şedinţă au răspuns monosilabic, neexplicând de ce şi la ora actuală DN 7, la kilometrul 177+200 de metri, în apropiere de VFM şi Antares Motors, pe sensul de mers Râmnicu Vâlcea – Sibiu, este închis circulaţiei, traficul greu fiind deviat prin oraş.

Reamintim că pe acea porţiune de drum a avut loc o tasare a asfaltului, ca urmare a infiltraţiilor de apă, din cauza căreia s-a produs o denivelare pe carosabil pe o porţiune de 10 metri pătraţi.

Vehement în acest caz a fost şi prefectul de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, care a sărit la gâtul celor de la Drumuri Naţionale: „Nu ne interesează o tergiversare a deciziei, ci ca drumul judeţean să fie redat circulaţiei cât mai rapid. Soluţiile tehnice cred că există şi dacă cineva crede că se poate amâna la infinit acest lucru trebuie să ne dea explicaţii. Este o situaţie rezolvabilă, dar trebuie să ne mişcăm. Nu stăm trei sau patru luni să dăm drumul la trafic. Vreau să vă spun că soluţii de genul mai stăm, mai vedem nu sunt acceptate. Nu aţi evaluat că este o situaţie de urgenţă? Aţi crezut că e o situaţie de soroc? Cât vreţi până să terminaţi lucrarea 9 sau 12 luni?”.