Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Şeful Poliţie Vâlcea: „Vâlcea a fost ocolită de toate proiectele importante”

foto Vocea ValciiŞeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, comisarul – şef Nicolae Sărdărescu, a avut o intervenţie foarte importantă în ultima şedinţă de la Prefectura Vâlcea. Acesta a vorbit despre problemele de pe DN 7, despre numărul mare de persoane care au murit în accidentele rutiere pe acest drum european, dar şi despre faptul că judeţul Vâlcea este marginalizat.

Asta în condiţiile în care la Sibiu s-a lărgit DN 7, creându-se un drum expres, în timp ce la Vâlcea nu este nici măcar în plan un astfel de proiect. Ba mai mult, comisarul – şef Sărdărescu s-a arătat indignat că autorităţile centrale nu agreează construirea variantei de traseu Verde a autostrăzii, cea care favorizează municipiul Râmnicu Vâlcea.

De aceea, şeful Poliţiei Vâlcea crede că Prefectura Vâlcea şi Consiliul Judeţean Vâlcea trebuie să intervină la nivelul Guvernului României pentru a se lua măsuri.

„Drumul european (DN 7 – n.r.) ne-a dus în cursul acestui an să avem mai mulţi morţi şi răniţi decât am avut tot anul trecut în tot judeţul. Dacă vreţi să ştiţi realitatea, o să v-o spun! De-a lungul timpului am tot discutat de imposibilitatea ca cei de la Drumurile Naţionale să poată interveni. Şi nu datorită lipsei de competenţă celor de la Secţia de Drumuri Naţionale de la Vâlcea, ci datorită faptului că sunt slab dotaţi, nu au personal suficient, iar decizia nu le aparţine. Asta este realitatea! La Vâlcea nu este putere de decizie şi întotdeauna se aşteaptă deciziile de la Craiova.

Vom avea blocaje pe drumul european foarte multe. Doamne fereşte, datorită calamităţilor, să avem şi victime umane. Este destul că avem foarte mulţi morţi şi răniţi în accidentele de circulaţie. Drumul pe Valea Oltului este îngust. Uitaţi-vă în zona Sibiu că au reuşit să lărgească drumul şi să facă drum expres. La noi, nimic! M-a durut faptul că nu se va crea varianta de autostradă favorabilă pentru Râmnicu Vâlcea. Vă spun sincer că Vâlcea a fost ocolită de toate proiectele importante. Dacă nici această autostradă nu se va face la 5 kilometri de municipiu, vă spun că izolaţi din toate punctele de vedere.

Cred că putem, prin puterea Prefecturii şi a Consiliului Judeţean, să informăm Guvernul despre ceea ce se întâmplă. Dacă nu se ia măsuri imediat, nu se va rezolva nimic” – a spus comisarul – şef Nicolae Sărdărescu.