Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: TRAFICANŢI de ETNOBOTANICE, prinşi de DIICOT Vâlcea

Procurorii DIICOT Vâlcea au reuşit prinderea unor traficanţi de etnobotanice, care distribuiau „marfă” în toată ţară. Oamenii legii vâlceni au descoperit că şi pe raza judeţului Vâlcea sunt furnizate droguri etnobotanice de către un grup infracţional din Bucureşti. Astfel că, DIICOT Vâlcea şi mascaţii de la SCCO Vâlcea au descins ieri în 14 locaţii din Bucureşti, Ilfov, Bihor, Sălaj, Neamţ, Maramureş şi Cluj. Din informaţiile pe care le avem, membri grupării aveau apartamente închiriate în mare parte din municipiile din ţară, iar acolo se duceau doar când să distribuie etnobotanicele. Operaţiunile infracţionale au fost însă coordonate de la Bucureşti, acolo unde procurorii şi poliţiştii vâlceni au descoperit 29 de kilograme de fragmente vegetale, precum şi sume mari de bani, electronice și diverse obiecte folosite la porţionarea şi ambalarea drogurilor. De altfel, traficanţii îşi făcuseră chiar şi două laboratoare clandestine. „Din investigaţii a reieşit faptul că, în perioada septembrie 2014 – mai 2015, ar fi fost distribuite la nivel naţional, 5.966 de colete, în valoare de aproximativ 1.800.000 de lei” – susţin poliţiştii.
Trebuie precizat că grupul infracţional deţinea chiar şi o adresă de mail pe care primea comenzi online din toată ţara, de la diferiţi vânzători din întreaga ţară, iar coletele le trimiteau printr-o firmă de curierat.
În urma percheziţiilor, şase persoane au fost reţinute şi audiate la sediul DIICOT Vâlcea, iar în cursul zilei de azi, 29 mai 2015, ele vor fi prezentate Tribunalului Vâlcea, cu propunerea de arestare preventivă.

DIICOT