Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiram.ro

ÎN ATENŢIA ARHIEPISCOPIEI: Acuzaţii grave împotriva preotului Daniel Manafu

Foto: arhiram.roO scrisoare interesantă ne-a ajuns la redacţie, o scrisoare în care sunt scoase la iveală o sumedenie de fapte neortodoxe pe care tânărul preot Daniel Manafu le-ar fi comis la Biserica „Sfinţii Apostoli” din Râmnicu Vâlcea. Am ales să nu comentăm acuzaţiile ce i se adus părintelui, ci doar să publicăm scrisoare în integralitate, în speranţa că Arhiepiscopia Râmnicului va face lumină în acest caz.

Iată scrisoarea:

„Anul 2010 a fost un an bun pentru părintele Manafu Daniel de la biserica Sfinţii Apostoli din Râmnicu Vâlcea. A încasat bani în plus la salariul care i se cuvenea. Atât statul român, cât şi biserica au fost văduvite de circa 700 lei/luna X 5 luni – februarie, martie, aprilie, mai şi iunie/2010, adică peste 3.500 lei. Părintele Manafu a fost plătit începând cu 1 februarie conform unei trepte de salarizare mai mare pe care fusese încadrat greşit datorită vicleniei lui, reuşind să păcălească şi să abuzeze de încrederea Protoieriei.

Acest lucru s-a dovedit a fi adevărat şi începând cu 1 iulie 2010 s-a revenit la o treaptă de salarizare inferioară, la cea de dinainte de 1 februarie. Dar toţi acei bani încasaţi pe nedrept nu au mai fost înapoiaţi de părintele Manafu Daniel aşa cum ar fi trebuit şi cum prevede legea. Dacă biserica te iartă, cu statul nu te joci! Greşeala a fost făcută de cei de la protoieria Arhiepiscopiei Râmnicu Vâlcea pentru s-au lăsat păcăliţi de părintele Manafu. Cum? Pot fi verificate actele şi ştatele din 2010 februarie-iunie (arhiva protoieriei sau episcopiei sau bisericii) şi apoi întrebaţi-l pe părintele protopop de atunci Gherghinoiu Alin, pe doamna contabilă şi pe doamna Ivan care au semnat actele, ştatele şi au eliberat deciziile că ştiu despre ce este vorba şi vor trebui să spună de ce, prin ce mod, cum şi cine i-a împins să facă aceste nereguli.

Aceeaşi greşeala se repetă şi în anul 2013 luna august când părintele Manafu Daniel primeşte bani în plus conform unei grile de salarizare mai mari. Acelaşi scenariu: bani încasaţi de el, nerestituiţi, biserica şi statul, păgubiţi. Semnatari: părintele protopop Alin Gherghinoiu şi contabila. Dar doamna Ivan sesizează greşeala şi se revine la o treaptă inferioară de salarizare conformă cu realitatea. Au fost păcăliţi a doua oară de părintele Manafu care rămâne cu banii bisericii şi ai statului şi nimeni nu ia măsuri cu toate că fapta a fost dovedită cu acte, dar şi această viclenie şi şiretenie a părintelui norocos a ieşit din nou la iveală.

În susţinerea celor de mai sus puteţi verifica ştatele şi deciziile din 2010 şi 2013, dar şi actele întocmite şi puse la dosar de părintele Manafu Daniel. Mai multe detalii vă poate da protopopul Gherghinoiu şi contabila, dar şi doamna Ivan şi chiar părintele paroh care a observat şi a sesizat protopopul pentru aceste nereguli financiare şi abuzive, refuzând să mai plătească părintelui Manafu Daniel diferenţele majorate de salariu şi impozit pe venit”.