Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ce firme si-au tras “caimacul” din programul Laptele şi cordul în anul şcolar 2012-2013?

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons a realizat un studiu privind cheltuielile ocazionate cu acordarea produselor lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I – VIII din învăţământul de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore pentru anul şcolar 2012 – 2013. Sumele alocate pentru acordarea produselor lactate şi de panificaţie pentru elevi pe durata anului şcolar 2012 – 2013 au fost de 94 de milioane de lei (TVA inclus) pentru lactate, respectiv 56,7 milioane lei (fără TVA) pentru produsele de panificaţie.

Studiul a fost realizat în perioada 1 august – 15 octombrie 2013. În cadrul studiului au fost analizate răspunsurile formulate de Consiliile Judeţene din 28 de judeţe respondente la adresele formulate de A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons prin care au fost solicitate informaţii cu privire la modalitatea de atribuire a contractului de achiziţie publică din cadrul programului „Lapte şi corn”, caietul de sarcini integrat documentaţiei de atribuire şi contractele de achiziţie publică încheiate de instituţiile menţionate.

Printre societăţile comerciale cărora li s-a atribuit un număr mare de contracte de prestări servicii, se numără: SC Simultan SRL – 14 contracte, SC Dorna SRL – 11 contracte, SD Albalact SRL – 7 contracte, SC Vel Pitar SRL şi SC Farkas Trans SRL – câte 6 contracte.

Societăţile comerciale cărora li s-au atribuit contracte atât pentru furnizarea produselor lactate, cât şi pentru furnizarea produselor de panificaţie pentru distribuirea acestora către toate unităţile de învăţământ aflate pe raza teritorială a judeţului respectiv, se numără SC Ecolact Prod SRL – Prahova; SC Risk Com SRL – Brăila şi Călăraşi, precum SC Matra SRL – Olt.