Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Arest la domiciliu pentru bărbatul care a oferit prăjituri cu droguri la o petrecere din Râmnicu Vâlcea

Un om de afaceri vâlcean a vrut o petrecere discretă de ziua lui, însă dorinţa s-a spulberat când invitaţii s-au simţit rău din cauza unor prăjituri şi au chemat ambulanţele.

Dumitru Cojocari, suspectul procurorilor, şi-a început săptămâna în forţă, la DIICOT. Anchetatorii au aflat că instructorul de fitness s-a pregătit din timp pentru petrecerea la care a dus prăjituri cu marijuana: s-a aprovizionat cu ingredientul interzis, de la un magazin din Statele Unite.

Antrenorul de fitness a pus în aluatul de prăjituri 15 grame de canabis, au aflat procurorii. Invitaţii la petrecerea omului de afaceri s-au înfruptat din ele fără să ştie că urmau să sufere în scurt timp de halucinaţii, ameţeli, greţuri şi vărsături.

În faţa magistraţiilor, procurorii au adus dovezi greu de contestat. În casa principalului suspect, aceştia au găsit resturi de cannabis, alte produse care conţineau substanţe halucinogene, dar şi un dispozitiv folosit la măcinarea drogurilor.

Dar instanța de judecată a hotărât astăzi că decizia de reținere a antrenorului de fitness este nefondată, astfel decizând ca Dumitru Cojocari să își continue detenția acasă: „Respinge propunerea formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CUIRTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE – DIRECŢIA DE INVESTIGARE A INFRACŢIUNILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATĂ ŞI TERORISM – Biroul Teritorial Vâlcea ca nefondată. În baza art. 227 alin 2 rap la art. 202 alin. 4 lit d Cpp şi art 218 Cpp ia măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul COJOCARI DUMITRU pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 23.01.2023 şi până la data de 21.02.2023 inclusiv”.