Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ani grei de ÎNCHISOARE pentru beţiva CRIMINALĂ de la Făureşti

Una dintre cele mai odioase crime de anul trecut a fost cea din localitatea Făureşti, acolo unde o ceartă între două bătrâne s-a terminat tragic. Floarea Traistă şi Maria Niţulescu, ambele având atunci 79 de ani, erau prietene de-o viaţă, însă în după-amiaza zilei de 17 mai 2014, prietenia lor a dus până la urmă la o nenorocire. Beată criţă, Maria Niţulescu şi-a ieşit din minţi şi şi-a omorât amica cu sânge rece. Acum, la aproape 1 an de la întâmplare, criminala şi-a primit pedeapsa, ea urmând să-şi petreacă ultimele zile din viaţă în închisoare. Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa definitivă decis, în data de 23 martie 2015, să o trimită în spatele gratiilor.

Tragedia a avut loc într-o după-amiază, când cele două bătrâne, Floarea Traistă şi Maria Niţulescu, s-au întors de la o pomană şi au continuat să bea acasă la una dintre ele. Numai că, aburii alcoolului le-au umbrit minţile celor două prietene, pentru că, la un moment dat, ele s-au luat la ceartă, iar Maria Niţulescu s-a enervat atât de rău încât a luat un vătrai şi a lovit-o pe prietena ei de două ori în jurul gâtului, tăindu-i traheea. Criminala a stat în jur de 2 ore cu prietena sa căzută la pământ într-o baltă de sânge, până când a văzut un bărbat care trecea pe stradă. Atunci s-a gândit să arunce vina pe altcineva! Maria Niţulescu l-a chemat în grabă şi i-a spus că un hoţ a intrat în casă peste ea, iar ca să se apere l-a lovit cu vătraiul. Imediat a fost chemată poliţia şi ambulanţa, mai ales că atunci când bărbatul a intrat în casă, a observat că victima avea vătraiul înfipt în gât, dar încă mai mişca şi încerca să spună ceva.
La faţa locului au ajuns poliţiştii şi ambulanţierii, însă bătrâna şi-a dat ultima suflare până la venirea lor, ei constatând doar decesul. Cel care a recunoscut cadavrul a fost primarul localităţii Făureşti, Ion Ţîrvuică, care le-a spus anchetatorilor că este vorba despre Floarea Traistă. Atunci, poliţiştii şi-au dat seama că, de fapt, criminala se află într-o stare avansată de ebrietate, ea nefiind în stare să dea declaraţii pe moment despre ceea ce s-a întâmplat.
Maria Niţulescu, bătrâna criminală, a fost imediat reţinută de poliţiştii criminalişti ajunşi la faţa locului. Chiar dacă pe moment nu a putut să dea declaraţii pentru că era beată criţă, femeia a mărturisit mai apoi în faţa oamenilor legii că şi-a omorât prietena pentru că îi datora suma de 11 milioane de lei vechi.

De la 13 ani, la 8 ani de închisoare cu executare

Acum, mai exact în data de 23 martie 2015, criminala a fost condamnată definitiv de magistraţii Curţii de Apel Piteşti. Trebuie precizat totuşi că judecătorii de la Piteşti i-au micşorat pedeapsa la 8 ani de închisoare cu executare, în condiţiile în care judecătorii Tribunalului Vâlcea o condamnaseră la 13 ani de închisoare. „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi inculpata Niţulescu Maria, împotriva sentinţei penale nr. 130 din 08.10.2014 pronunţată de Tribunalul Vâlcea în dosarul nr. 2500/90/2014. Desfiinţează în parte sentinţa şi rejudecând, reduce pedeapsa aplicată inculpatei Niţulescu Maria, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 188 alin. 1 Cod penal de la 13 ani la 8 ani închisoare. Dispune confiscarea, de la inculpată, a unui obiect metalic sub forma unui vătrai cu lopată, cu lungimea de 1,10 m şi dimensiunile lopeţii de 10/10 cm, respectiv cele patru fragmente de mătură cu coada din lemn, ataşate la dosarul cauzei. Constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpată prin încheierea penală nr. 47/C/CC/DL/22.05.2014 a Curţii de Apel Piteşti. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei atacate. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, în sumă de 200 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 23 martie 2015, la Curtea de Apel Piteşti – secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” – se arată în decizia instanţei Curţii de Apel Piteşti.