Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: shipspotting.com

Un navigator român, aflat în Siria, are nevoie de ajutor

Foto: shipspotting.comUn navigator român, îmbarcat în funcţia de electrician pe nava Sunny Maria – pavilion Palau, blocat într-un port sirian, a cerut ajutorul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), spunând că viaţa îi este în pericol şi că nu a mai fost plătit de la începutul lunii februarie.

Potrivit SLN, navigatorul Nicolae Epuran spune că nu şi-a primit salariul de la data de 1 februarie şi până la terminarea contractului, în 4 iunie, vasul aflându-se în prezent în portul sirian Lattkia. „Vă rog să procedaţi la executarea garanţiei de asigurare a firmei pentru plata salariilor neplătite de armator şi repatrierea mea de urgenţă. La bord condiţiile sunt foarte dificile, mâncarea insuficientă. Pericol de îmbolnăvire iminent. Nava este în zonă de război şi viaţa mea este pusă în pericol”, precizează navigatorul român în mesajul trimis către SLN.

El mai spune că nava se află în zonă de război din data de 13 februarie, dată de la care consideră că drepturile sale salariale trebuie să fie compensate cu un spor de 100 la sută, aşa cum prevede convenţia MLC 2006 şi legislaţia pavilionului.

Liderul SLN, Adrian Mihălcioiu, spune, prin intermediul Mediafax, că navigatorul, care s-a îmbarcat la bordul vasului Sunny Maria prin firma de crewing Navig Consulting TDI, nu este membru de sindicat, precizând că a anunţat autorităţile competente, respectiv Ministerul Afacerilor Externe şi Autoritatea Navală Română.