Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Angajații Anton Pann cred că Adrian Roman este ‘groparul’ teatrului

SEMNALE. Pe adresa electronică a redacției, am primite mai multe informații legate de problemele de la Teatrul Anton Pann, dar și despre echipa de conducere a acestuia, care, suntem informați, nu este deloc una performantă. Mai mult, sursele noastre ne-au declarat că directorul teatrului ar fi trebuit să fie dramaturgul Doru Moțoc, cunoscut om de litere al județului nostru, și nu Adrian Roman, de a cărui activitate, susțin o parte din angajați, sunt total nemulțumiți.   

Semnatarii scrisorii ce ne-a parvenit la redacție ne-au spus că în Teatrul Anton Pann există ‘o amestecătură de nepotism, amoruri și kitsch’ și că, aici, surprinzător, ‘se țin multe avanpremiere la un singur spectacol’. Ba, chiar, spun cei care ne-au furnizat informațiile, directorul teatrului, Adrian Roman ar fi declarat că publicul vâlcean e mult prea prost și nu vine la teatru. ‘Asta a folosit-o când a îngropat definitiv piesa de teatru, printre puținele reu șite care luase și premii. Mai mult, spun unii că „Tangou” ar fi trebuit să ajungă la un festival select din Turcia, de la Trabzone. Pentru acest spectacol trebuia trimis doar un e-mail de confirmare. Piesa „Tangou” se încadra perfect în criterii, ea era piesă de festival, adică, decorul putea să intre în acea remorcuță aflată în proprietatea teatrului. Ce spune domnul inginer aero, Adrian Roman, întrebat de ce nu s-a dus Tango la turci. „Nu aveam cu ce o transporta”… No comment’, ne scriu cititorii noștri în scrisoarea trimisă.

Acuzele

Nemulțumiții care ne-au scris pe adresa redacției au un dinte și împotriva șioferului instituției și o anume doamnă Liana, despre care se aude că fără permisiunea ei  nici păsările nu trec în zbor deasupra teatrului. ‘Șoferul nostru este implicat și la un festival de teatru de la Kosovo, unde ajunge cu nimeni alta decât cu doamna Liana. Nu, nu vă gândiți la alte cele, de și ceva năbădăi ar cam fi, cică, ar fi existat o poveste de amor cu implicarea unui albanez chipeș la trup, care poveste ar fi continuat și odată cu „Apa de Havel”, cu acelea și două personaje, o relație interconfesională, se spune, cu o româncă și un albanez. ĂŽn Albania, de unde a plecat idila, unde trepădu și au stat și au muncit prostește în soare cer șind apă la primarul albanez (mărturii sunt poze și filmulețe), da trepădu și au muncit fără să li se asigure apă, mâncare și unora nu li s-a dat nici diurna cuvenită, ba chiar li s-a cerut bani, euro.

„Apa de Havel” ia premiu la Kosovo, cum a luat și în Albania. Felicitări teatrului, dar pe scenă pentru premiu urcă… urcă… suspans… contabila șiefă. Liana-neîncoronata. Apare povestea unui plic pe care îl primește odată cu premiul, dar nimeni nu șitie ce era prin el și cât!’, se mai arată în scrisoare.

Diana Roman, fiica directorului teatrului, a fost și ea luată în vizor de angajații Anton Pann, care sunt supărați că tânăra, de și este doar în clasa a XI-a a fost trimisă în Spania, ca ‘traducător autorizat’. ‘Miroase a nepotism. Nuuu, se recidivează când fata ajunge în anul I, din nou fata montează… e fata lui tata. Dar apare și Traian. Care Traian? Fratele Dianei, unii îi spun Jack Ryder, cu munții mișcători de la fereastra cârciumii, abonat și el pe bani publici, pe banii lui Cîlea. La Foca albastră, iar la tâmpenia cu Caragiale apare un scenograf Adrian Roman pe afiș, cu T subînțeles. Pe banii lui Cîlea. Pe banii lui Ion Cîlea se cumpără grămada de scaune și mobilier de la IKEA pentru tâmpenia asta de colaj… Cargiale. ĂŽn urmă cu ani buni, deja, o rotiță a fost învârtită undeva aiurea și… în locul cuvenit lui Doru Moțoc a fost ales Adrian Roman. „Cât regret că nu l-au ales pe Doru Moțoc. M-am opus, scorul a fost de doi la trei, dar jocurile erau deja făcute …”, spune  unul dintre cei care au făcut parte din comisia de concurs pentru postul de director la Anton Pann, care l-a propulsat pe Adrian Roman în față’, mai aflăm din scrisoarea trimisă la redacție.

OLIVIA PĂŽRVU-CĂŽRCIU