Acasă Arhiva Un profesor de religie a fost prins copiind

Un profesor de religie a fost prins copiind

„Exemple” pentru elevi ” la „Forestier” un profesor de religie, care își dădea examenul pentru titularizare pe post, a fost prins în timp ce încerca să copieze cu ajutorul unui telefon mobil

      Deficiențele grave din sistemul de învățământ românesc par să fie scoase în evidență acum, mai mult ca niciodată. Noul scandal din învățământ a început acum câteva zile când ministrul Educației și Cercetării, Mihail Hărdău, a decis să se schimbe subiectele și centrele de corectură pentru examenul de titularizare al dască lilor. această decizie a fost luată După ce ministrul a auzit vorbindu-se despre aranjamente făcute pentru corectarea preferențială a anumitor lucrări. Concursul național pentru ocuparea posturilor didactice vacante din învățământul preuniversitar s-a desfășurat în perioada 17-18 iulie a.c. La nivelul județului Vâlcea, s-au înscris la concurs peste 1.100 candidați, din care s-au prezentat 793, însă la finalul examenului au fost predate doar 689 lucrări. Candidații au fost împărțiți în trei centre de examinare: Grup Școlar „Henri Coandă”, Grup Școlar Forestier și Grup Școlar Oltchim. Organizarea examenului s-a desfășurat în condiții destul de bune, însă nu a fost lipsit de incidente. Câțiva profesori s-au gândit să „fure” metode școlărești pentru a obține note mari. Cu ajutorul obișnuitelor fițuici sau a telefonului mobil, informațiile pe care aceștia au încercat să le împrumute sunt cele care vor fi predate unor generații întregi de elevi. La „Forestier”, un profesor de religie, care își dădea examenul pentru titularizare pe post, a fost prins în timp ce încerca să copieze cu ajutorul unui telefon mobil. În momentul în care a fost descoperit de un supraveghetor, candidatul a fugit pur și simplu din clasă, refuzând să dea vreo explicație. „Este regretabil ce s-a întâmplat. Profesorul de religie nu va mai avea niciodată ocazia să candideze la titularizare și de asemenea, nu va primi un post în învățământ în județul nostru”– ne-a declarat Gabriela Ene, inspector adjunct șef al Inspectoratului Județean Școlar Vâlcea. Un alt incident s-a produs la Grupul Școlar Oltchim unde o candidată a leșinat din cauza emoțiilor. După ce a fost chemată ambulanța și candidata și-a revenit, ea nu a mai dorit să continue examenul. Situația din Vâlcea nu este singulară, asta pentru că la nivel de țară peste 50 de profesori au fost prinși cu „mâța-n sac”.

    ” Profesorii au învățat ceva de la noi să copieze”

Elevii întrebați despre această situație de redactorii Vocea Vâlcii s-au arătat pe de-o parte amuzați, iar pe de alta dezamăgiți. „Incredibil Măcar au învățat și ei ceva de la noi cum să copieze. Profesorii prinși s-au făcut nu numai pe ei de râs, ci și întreaga breaslă de dască li”– ne-a spus Cristina, elevă în clasa a XI-a. De asemenea, Alin, elev în clasa a X-a ne-a spus: „Este jenant să auzi că un profesor a fost prins copiind. Sunt complet dezamăgit Oricum dacă stau să mă gândesc bine, sunt mulți profesori care nu cunosc materia și ne-o predau din carte”.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.