Acasă Arhiva Ion Cîlea a scos capul de la cutie

Ion Cîlea a scos capul de la cutie

Președintele PSD Vâlcea l-a atacat dur pe Frâncu de la PNL

„Domnul Frâncu a început sădebiteze baliverne și palavre, care îl transformă într-un flecar. Trăncă ne așa într-una ca o că ruțăhodorogităgata săse dezmembreze. Nimeni nu e ca dânsul, toți de la celelalte partide sunt niște neisprăviți. Se vede deja cel mai mare și cel mai tare, ca primii secretari de pe timpuri. Numai dânsul e cel mai viteaz, care se hrănește cu jar. Este un om bolnav După imagine. Cred că dânsul e bătut de soare în cap, deoarece a mai avut asemenea reacții. Eu nu sunt nici cerșetorul și nici copilul străzii sau cum mănumea el” – a spus șeful PSD Vâlcea

În pană acută de subiecte politice, liderii organizațiilor județene ai PNL și PSD se atacă reciproc prin declarații publice deșănțate, folosind uneori un limbaj, deloc demn pentru niște intelectuali ce se pretind a fi. Ion Cîlea și Emilian Frâncu încearcă , fiecare, să-și adjudece supremația în județ, lăudându-se cu numărul de primari pe care i-au „furat” de la alte partide sau cu banii aduși pe milogealăpentru diferite investiții din Vâlcea.

La ultima sa conferințăde presă, Ion Cîlea l-a atacat vehement pe Frâncu, răspunzându-i astfel liberalului pentru ofensele și jignirile pe care susține că i le-a atribuit liderul liberal, în diferite ocazii: „Domnul Frâncu a început sădebiteze baliverne și palavre, care îl transformă într-un flecar. Trăncă ne așa într-una ca o că ruțăhodorogităgata săse dezmembreze. Nimeni nu e ca dânsul, toți de la celelalte partide sunt niște neisprăviți. Se vede deja cel mai mare și cel mai tare, ca primii secretari de pe timpuri. Numai dânsul e cel mai viteaz, care se hrănește cu jar. Este un om bolnav După imagine. Cred că dânsul e bătut de soare în cap, deoarece a mai avut asemenea reacții. Eu nu sunt nici cerșetorul și nici copilul străzii sau cum mănumea el. Nu am fost la București la Ministerul Educației și Cercetării săcerșesc bani, că săprezint o situație, unde alocarea fondurilor s-a făcut discreționar, în raport de culoarea politică . Banii care se laudă(de a făcut scurtăîn gât) că îi aduce în județ, nu-i aduce de la el de acasăsau de la mama dânsului. Aceștia sunt bani publici strânși din impozite și taxe de la toți locuitorii țării. Cine măoprește pe mine, ales local, să măduc la un ministru, fie el chiar liberal, săprezint o situație din județ și săsolicit sume de bani pentru anumite localități. Din cei 41 miliarde lei vechi solicitați, am primit 31, bani cu care se vor renova școlile din județ” – a încheiat Ion Cîlea.

 

Cîlea vorbește-n dodii

 

Lăsând la o parte stilul alambicato-literar în care a fost conceput speach-ul, trebuie sărecunoaștem că Neica Cîlea al PSD-ului a prins curaj, chiar dacă el „n-a mâncat jar”. Oare posibila întoarcere la guvernare a partidului său l-a făcut pe Cîlea săiasădin carapacea în care a stat ani de zile și să-l atace pe Frâncu? Ne aducem aminte că până acum liderului pesediștilor vâlceni îi era frică săzică ceva de alți politicieni pentru a nu-și pierde scaunul de vice de la Consiliul Județean. Ne și mirăm că s-a transformat, așa, peste noapte, într-un Harap-Alb autohton. Aidoma struțului, Cîlea a băgat adânc capul în pământ timp de aproape trei ani, scoțându-l numai atunci când era ordin de la partid sămai prezinte nu știu ce realizări mărețe sau sămai plângă starea agriculturii românești, în general, și vâlcene, în special, domeniu unde și noi recunoaștem că se pricepe și de unde n-ar fi trebuit săplece niciodată. N-are stofăde politician și asta se vede de la o poștă. 

 

Frâncu promovează papagali politici

 

La polul opus, îl regăsim pe Emilian Frâncu, un politician erudit, care știe săfacă lobby adevărat, se zbate pentru a face rost de bani pentru județ, dar nu pentru că i-ar păsa într-adevăr de acest județ și de vâlceni, ci pentru că Frâncu este bolnav După putere și imagine. A înțeles mecanismele, iar ca un jucă tor remarcabil de șah ce este face mutările necesare pentru a câștiga capital politic. Crede că dacă se preface că nu mai poate de dragul vâlcenilor, aceștia vor alerga într-un suflet săpunăștampila pe numele lui sau al PNL-ului. Ipocrizia se vede de la o poștă, iar Frâncu nu mai poate păcă li, de acum, pe nimeni.

S-a înconjurat de papagali politici – autentici sau în devenire – pe care-i conduce După bunul său plac și După interesele personale și de grup, face și desface ițele politicii vâlcene, numește și destituie în instituțiile statului doar pentru că , așa cum se laudă, este la putere, iar asta îi dădreptul.

Frâncu n-a dorit săcontinue polemica cu președintele pesedist, considerând că nu e bine săcomenteze ce comenteazăaltcineva. „Nu doresc sămi se punăastfel de întrebări. Dacă doriți, puneți întrebări despre activitatea mea sau a PNL Vâlcea. Eu nu atac pe nimeni. Sunt mici ironii pe care le adresez când văd niște gafe, ca acea prostioarăpe care am semnalat-o cu formațiunile participante la festivalul de la că limănești, care apăreau în discursul domnului Cîlea, dat cu întârziere sau mai devreme unei anumite publicații” – a spus el, cu superioritate.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.