Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MILIŢIA PRESEI

Actul Constatator nr. 155 din 27.08.2007

 

· Categoria: „Mortu’ din salvare, nu are scă pare.”

· Infractor: Uță(Mateescu) Claudia  (recidivistă, 97 antecedente).

· Locul și data:  Viața Vâlcii, 21 august 2007

· Fapta comisă: „…în drum spre spital a decedat. Medicii au încercat resuscitarea acestuia, însă toate eforturile au fost zadarnice ținând cont de faptul că tânărul în cauzămurise de câtva timp.”

· Diagnostic:  Tranca-fleanca.

· două vorbe: Dacă ar fi murit de mai puțin timp, poate nu în drum spre spital, ci pe masa de operație, cu siguranțăcă l-ar fi readus la viațăcristoșii ăia de medici, nu-i așa?

· Explicație: Vezi categoria, cu trimitere la versiunea clasică a zicalei („mortu’ de la groapănu se mai dezgroapă”).


 

· Categoria: „Mergând pe drumul Uții.”

· Infractor:  Munteanu Adelina (prospătură).

· Locul și data:  Curierul de Vâlcea, 24 august 2007

· Fapta comisă: „Polițiștii […] au desfășurat miercuri două acțiuni, în cadrul că rora au aplicat cinci sancțiuni șoferilor. Valoarea totalăa acestora a fost de 234 lei.”

· Diagnostic: Limbăde lemn. Păcat, la o fetișoarăatât de fragedă!

· două vorbe: Ce bine că polițiștii nu le-au și… înfășurat (acțiunile!) + „în cadrul” e complet aiurea și de prost-gust + sancțiunile nu „se aplică ” (cu bidineaua?), ci se dau pur și simplu + amenzile nu „au valoare” (nu-s mărfuri confiscate și evaluate!), ci însumeazăN lei.

· Explicație: Nu-i deloc târziu săte corectezi, acum, cât încă nu ai îmbătrânit în greșeli de toată jena publicistică . Încearcă săfaci în așa fel încât sănu mai fi surprinsăprecum deasupra (v. Categoria), ca sănu rămâi… de urma „că ruții”. Limba românăși cititorii ziarelor nu îi iartăpe cei că zuți.