Acasă Arhiva Femeia a furat cu chitanțe false peste 30.000 lei

Femeia a furat cu chitanțe false peste 30.000 lei

O fostă angajată a Agenției pentru Protecția Mediului Vâlcea, este trimisă în judecată

Marți, 14 august a.c., Serviciul Cercetări Penale a finalizat cercetările în dosarul penal în care era implicatăConstanța Niții, în vârstăde 58 de ani. Dosarul se referea la trimiterea în judecatăa femeii la Parchetul de pe lângă Judecă toria Rm. Vâlcea pentru furt în acte.

Constanța Niții, fostă angajată a Agenției pentru Protecția Mediului Vâlcea, în funcția de casier, în perioada 2002 – august 2006 a încasat sume de bani ce proveneau din taxe și tarife de mediu pe care nu le-a depus la Trezoreria Rm. Vâlcea prin foaie de vărsământ cum era procedura, ci și le-a însușit.

Cercetările efectuate au stabilit că femeia, După ce încasa sume de bani provenite din venituri extrabugetare, scria „anulat” pe copia chitanței pe care o anexa la registrul de casă, iar banii îi însușea, ducând în eroare astfel compartimentul financiar contabil. Tot din verifică ri s-a stabilit că în ultima perioadă elibera chitanțe cu numere duble, în sensul că o chitanțăo înregistra în registrul de casă, iar cealaltăo rupea (original și copie) însușindu-și astfel sumele de bani.

Pe parcursul cercetărilor, Constanța Niții și-a recunoscut fapta comisă,iar prejudiciul cauzat, în cuantum de 30.850 lei, a fost recuperat în totalitate, fiind achitat de că tre aceasta.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.