Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dumitru Persu va părăsi scaunul ocupat degeaba la Consiliul Județean

 Pedeliștii sunt hotărâți săle dea o lecție pesediștilor

Normal 0 21 SCHIMBĂRI. Mircea Gutău are deja pregătit un protocol pe care-l va încheia cu PNL, imediat ce Cristian Buican va prelua conducerea organizației liberale vâlcene. Primul vizat pentru a fi schimbat din funcție este vicepreședintele CJ Vâlcea, pesedistul Dumitru Persu

 

De câteva luni bune, coaliția PSD – PD-L la Vâlcea este tot mai des zguduităde scandaluri fără precedent. Așadar, pe zi ce trece, apele sunt tot mai tulburi, în sânul coaliție. Săgeți veninoase aruncate între partenerii de „guvernare locală”, acuzații peste acuzații și întâlniri din ce în ce mai rare. Asta se întâmplăîn ciuda faptului că , anul trecut, în județul nostru, alianța dintre pesediști și pedeliști s-a înfăptuit cu mult timp înaintea celei de la nivelul național.

Război între liderii PD-L și PSD

Totul părea că decurge normal, până în momentul în care s-au început negocierile pentru instituțiile deconcentrate ale statului. Deși liderii celor două partide au ajuns, în cele din urmă, la consens, la scurt timp, pedeliștii au început sădea din ce în ce mai multe semne de nemulțumire. Primul care s-a plâns de comportamentul partenerilor de coaliție a fost vicepreședintele CJ Vâlcea, pedelistul Romulus Bulacu. Acesta, în repetate rânduri, a afirmat că este tratat cu indiferențăîn cadrul Consiliului Județean și că nu este consultat în luarea anumitor decizii importante, conducerea asumându-și-o discreționar, Ion Cîlea – președintele Consiliului Județean Vâlcea și Dumitru Persu – vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea. Mai apoi, odatăcu preluarea conducerii organizației PD-L Vâlcea de că tre primarul Râmnicului, Mircea Gutău, au început săse evidențieze tot mai multe nemulțumiri. Nu o dată, președintele democrat – liberal l-a acuzat pe Ion Cîlea că încalcă protocolul Coaliției și că numește directori fără a avea si aprobarea sa, așa cum ar fi trebuit, conform înțelegerii prestabilite. „Vom analiza foarte atent toate aceste scă pări ale PSD-ului și dacă se mai întâmplăca un șef de instituție săfie schimbat fără avizul nostru, vom lua măsuri. Vreau săvăspun că de când sunt președinte interimar al PD-L Vâlcea nu am dat nicio recomandare de promovare alor mei, fără avizul colegilor de coaliție. Când i-am retras sprijinul domnului Popescu de la Casa de Pensii, am mers cu hârtia la Ion Cîlea. Așa mi s-a părut normal săfac, pentru că eu vreau sărespect protocolul. În schimb, recomandări date doar de Ion Cîlea sunt o grămadă. Așadar, PSD-ul încalcă protocolul Coaliției, nu noi” – spunea liderul PD-L Vâlcea, Mircea Gutău.

Negocieri între PD-L și PNL?

Sătul până peste cap de încă lcă rile de protocol ale social-democraților și de infatuarea cu care îl trateazăliderul PSD Vâlcea, Mircea Gutău este mai hotărât ca niciodatăsăia măsuri și săle dea o lecție de neuitat pesediștilor. Gurile rele susțin tot mai vehement că președintele PD-L Vâlcea are deja pregătit un protocol pe care urmeazăsă-l încheie cu PNL-ul, odatăce organizația liberalăvâlceană va fi preluatăde deputatul Cristian Buican. Semnarea protocolului a fost amânată, însă , până După alegerile interne ce vor avea loc în sânul organizației PNL, alegeri organizate în data de 27 septembrie 2009. Primul vizat pentru a fi schimbat din funcție este chiar vicepreședintele CJ Vâlcea, Dumitru Persu, care a fost ales politic prin votul consilierilor județeni. Locul său va fi luat se pare de un ales județean liberal, cel mai vehiculat nume fiind al tânărului Victor Popescu, dar și al lui Gheorghe Păsat.