Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Victor Ponta, forțat de instanțe să organizeze alegeri parțiale: VÂLCEA e pe listă!

Deși mai este mai puțin de un an până la organizarea la termen a alegerilor locale, iunie 2016, PNL nu se lasă. A dat guvernul în judecată pentru ca acesta să organizeze alegeri locale parțiale în 28 de localități, dar și pentru șefia consiliilor județene Neamț și Vâlcea. Deja, trei instanțe de judecată au dat câștig de cauya PNL, olbligându-l pe premierul Victor POnta să organizeze alegeri parțiale. Ultima instanță este Curtea de Apel Bucureşti – secţia contencios, care a decis că PNL are dreptate în procesul său cu guvernul, care refuză organizeze alegeri.

„Curtea de Apel Bucureşti obligă pârâtul, guvernul României prin prim-ministru, domnul Victor Viorel Ponta, să procedeze la stabilirea datei organizării alegerilor parţiale“, se arată în ultima decizie a instanţei, în care sunt menţionate 28 de localităţi rămase fără primari.

De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti obligă Guvernul să organizeze alegeri parţiale locale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ şi Vâlcea. Hotărârea instanţei nu este definitivă, ci poate fi atacată cu recurs de către Executiv.

La Vâlcea, alegeri parțiale ar trebui organizate și la Consiliu Județean și la Primăria Râmnicu Vâlcea. Fără să mai aștepte alegerile parțiale, liberalii au reușit să-și impună oamenii la CJ, urmând să facă același lucru și la Primăria Râmnicu Vâlcea. La ultima ședință de Consiliu Local, liberalii au avut majoritate pentru a-i lua atribuțiile de primar interimar pesedistului Ion Gigi Matei. Hotărârea nu a fost pusă în aplicare, deoarece secretarul primăriei nu a vizat-o pentru legalitate, iar Instituția Prefectului nu s-a pronunțat dacă hotărârea este legală sau nu.