Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VREMEA în MINIVACANȚA de Paște

Prognoza meteorologică pentru minivacanța de Paște anunță temperaturi ridicate și precipitații izolate sub formă de averse, conform declarațiilor directoarei generale a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, pentru AGERPRES, luni, 29 aprilie.

Elena Mateescu a explicat că Săptămâna Mare va fi marcată de vreme frumoasă și de încălzire progresivă. „Începând din 1 Mai, ne așteaptă temperaturi calde, cuprinse între 17 și 24 – 25 de grade Celsius în toată țara, cele mai înalte valori fiind înregistrate în regiunile extra-carpatice, în special în Vest, Sud-Vest și Sud. Chiar dacă ne apropiem de maximele unei zile de vară, nu putem exclude aversele slabe în timpul serii și nopții. Este un moment important pentru a petrece timp cu cei dragi, deoarece vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească de la o zi la alta. Dacă azi avem temperaturi de până la 27 de grade Celsius, mâine (marți, 30 aprilie 2024) încheiem luna aprilie cu aceleași valori generoase, ceea ce depășește normele pentru ultima decadă a lunii”, a explicat Elena Mateescu.

În conformitate cu reprezentanta ANM, prima lună a verii va începe cu o vreme predominant frumoasă, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică temperaturile minime vor fi pozitive în întreaga țară. „Astfel, ne așteptăm la temperaturi între 10 și 12 grade Celsius în sud, între 8 și 9 grade Celsius în nord și la 11 – 12 grade Celsius în București în prima zi a sărbătorilor. Duminica va aduce temperaturi între 17 și 20 – 22 de grade Celsius, inclusiv în București”, a adăugat Elena Mateescu.