Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Tartă Rustică

De ce avem nevoie? Pentru aluat avem nevoie de 125 gr unt rece, 250 gr făină, 1ou, sare.

Pentru umplutură avem nevoie de 15 ciuperci, 6-7 roşii cherry, 200 gr bacon, 250 gr mascarpone, 4 linguri smântână, 250 gr caşcaval, 4 ouă, 3 fire ceapă verde, 3 fire usturoi verde, 2 linguri unt sărat.

Cum se prepară? Aluatul: Amestecăm toate ingredientele până obţinem un aluat elastic şi nelipicios. Învelim aluatul într-o folie alimentară şi îl dăm la frigider o oră.

După o oră întindem aluatul şi îl aşezăm într-o formă de tartă. Îl înţepăm cu furculiţa pentru a nu se deforma la coacere.

Umplutura: Curăţăm ciupercile. Cu grijă desfacem pălăriile ciupercile astfel încât să nu le rupem. Tăiem picioruşele de la ciuperci în cubuleţe mici, pe care le călim 5 minute în unt sărat. Dacă nu avem unt sărat punem unt normal şi adăugăm un praf de sare. Lăsăm la răcit.

Pălăriile de la ciuperci le fierbem timp de 10 minute. Le scurgem şi le ştergem cu un şerveţel.

Radem caşcavalul şi îl amestecăm cu brânza mascarpone. Un sfert din această cantitate îl amestecăm cu ciupercile călite în unt şi umplem ciupercile.

Peste aluat punem baconul tăiat cubuleţe, roşiile feliate, bucăţele de ceapă şi usturoi.

Aranjăm ciupercile umplute. Crema de mascarpone şi caşcaval o amestecăm cu 4 ouă bătute și 4 linguri de smântână. Turnăm amestecul peste tartă și presărăm restul de bucățele de ceapă și usturoi.

Coacem tarta timp de 40 de minute la 180 grade celsius până când este rumenită.

Poftă bună!