Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Prăjitură cu piersici

Ce vă trebuie? Pentru aluat: 230g unt, 1/4 linguriţă sare, 1 lingură praf de copt, 200g zahăr, 300g făina , 1 ou. Pentru umplutură: 7 piersici mari curăţate de coajă şi tăiate în cubuleţe, 2 linguri suc de lămâie, 50g făină, 200g zahăr, 1/4 linguriţă sare, 1/2 linguriţă scorţişoară, 1/4 linguriţă nucşoară

Cum se prepară? Aluatul: Amestecă făina, zahărul, praful de copt şi sarea. Taie untul în cubuleţe mici şi adaugă-l în amestecul de ingrediente uscate. Frământă cu degetele până când obţii un aluat cu textură grunjoasă. Adaugă oul bătut uşor şi continuă să amesteci ca să îl încorporezi în aluat. Aşează cu mâna jumătate din aluat la baza tăvii şi presează-l puţin. Pune restul de aluat în frigider cât pregăteşti umplutura.

Umplutura: presară sucul de lămâie peste piersicile tăiate cubuleţe şi adaugă peste ele făina, zahărul, sarea şi mirodeniile amestecate în prealabil. Amestecă bine şi întinde toată umplutura peste aluatul pus în tavă. Fărâmiţează restul de aluat peste stratul de piersici. Coace prăjitura 45 de minute şi las-o să se răcească bine înainte să o tai.

Poftă bună!