Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Facebook

Priveşte cerul prin telescop din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea

Foto: FacebookÎn municipiul Râmnicu Vâlcea este greu să găseşti, în ultima perioadă, un loc de petrecere a timpului liber. Cât despre locaţii de distracţie şi divertisment nici nu se pune problema, râmnicenii având opţiuni destul de limitate.

În schimb, o noutate care a apărut în oraş şi care poate stârni interesul pasionaţilor de astronomie sau a curioşilor este proiectul unor necunoscuţi, intitulat sugestiv „Astronomie pe trotuar în Râmnicu Vâlcea”.

În fapt, aceste persoane pun gratuit la dispoziţia râmnicenilor un telescop, cu care aceştia pot privi cerul, pot observa planetele, luna etc. Aşa se va întâmpla şi sâmbătă, 19 septembrie 2015, începând cu ora 15.00, când este Ziua Internaţională a Astronomiei, iar telescopul va fi amplasat în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, vizavi de River Plaza Mall, în faţa Cofetăriei Zoomserie.

„Astronomie pe trotuar Râmnicu Vâlcea este un proiect menit să ofere unui număr cât mai mare de oameni șansa de a admira frumusețea cerului nocturn prin intermediul unui telescop astronomic.

Sâmbătă, 19 septembrie, cu ocazia ZILEI INTERNAȚIONALE A ASTRONOMIEI, vă invităm să priviți cerul prin telescop. Vom observa petele solare și relieful lunar (cratere, munți, mări etc)” – se arată într-un anunţ pe Facebook.