Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ploșnițele au ajuns și în casele vâlcenilor

Ploșnițele din hotelurile și locuințele francezilor, care au devenit subiect de glume pe internet, au ajuns și în casele românilor.

Pe rețelele de socializare au fost postate tot mai multe mesaje ale românilor din diverse localități, care se plâng că nu pot scăpa de acești dăunători. Astfel, a fost înființat și un grup de Facebook dedicat acestei probleme, intitulat Ploșnițe de pat – pacostea cea de toate nopțile.

Iată câteva dintre mesajele disperate postate în speranța identificării unor soluții eficiente în combaterea ploșnițelor.

”Buna ziua! Ne confruntam cu existenta dezastruasa a plosnitelor de pat intr-un apartament cu 3 camere in Ramnicu Valcea. In data de 30 octombrie anul acesta am facut o prima interventie cu o firma de deratizare din orasul nostru. Dupa aceasta prima interventie, plosnitele au devenit mult mai active, vizibile si mult mai agresive. Am omorat foarte multe in timpul noptii.Este normala aceasta situatie?”

”Buna ziua! Am vazut ca si pe voi v au invadat lighioanele astea, ce solutii/spray-uri ati folosit? Țin sa va spun ca locuiesc cu chirie intr un apartament de 1500 de lei, am discutat cu proprietara sa picam la un comun acord pentru deratizare si nu vrea cu pretextul „este foarte scumpa”. Am aruncat canapeaua, am luat fiecare colț la verificat si acum mai zaresc una doua ratacite, problema este ca mi e teama sa nu se înmulțească”.

”Buna ziua . Am gasit si eu vreo 3 plosnite . Blocul este plin ca mi vine sa i dau foc . Vineri vine forma DDD ptr tratament . Intrebarea este ce fac cu motanul ? Il luam cu noi 4 ore dar pe urma nu i face rau ? El sta pe jos se spala etc . Sunt distrus . Si un tratament nu este suficient . Merci !”

”Buna seara…Îmi puteți recomanda va rog ceva pentru pleoștite/ gândaci de Colorado?…. Că nu știu ce să mai fac și de unde apar…. Una daca o strivesc sare sânge din ea alta daca o strivesc miroase îngrozitor… Am dat cu super killer,cu praf pt ploșnițe de pat și nimic…”

Ploșnițele se pot ascunde în diferite locuri din casă, de la cusăturile saltelelor, mobilă, parchet, cărți, tapet până în haine. Acestea provoacă înțepături care pot fi vizibile pe corp până la 9 zile.

„Din fericire, nu este un risc major în sensul de a se transmite o boală infecțioasă. În schimb, sunt supărătoare, pot să provoace reacții alergice locale. În cazuri foarte rare, la persoanele care au un teren alergic, pot provoca chiar reacții importante, precum șoc anafilactic. Dar astfel de lucruri se pot întâmpla extrem de rar”, a explicat pentru HotNews.ro dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Institutul Matei Balș.