Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lansare de carte – „Metropoliliput” – Liviu Popescu

„Metropoliliput” este titlul celei de a patra cărţi scrise de jurnalistul Liviu Popescu, un volum de fabule moderne care aduce în faţa lumii povestea complexă a unor gâze şi a altor vietăţi care trăiesc într-o groapă de gunoi aflată la marginea oraşului modern. De altfel acesta este Metropoliliputul – o metropolă modernă unde sunt locuinţe, cârciumi, stadioane de fotbal, unde există iubire, ură, politică, adulter, vise, religie, la scara 1/1000.

Volumul este aşadar interfaţa dintre lumea noastră şi lumea lor, o metropolă mare, dar mică în acelaşi timp, prin care circulă mijloace de transport în comun sub formă de pisici, câini, iepuri dar şi trafic subteran.

Majoritatea fabulelor proiectate de Liviu Popescu au numele unor filme celebre – Forrest Gump, X-Files, Faleze de Nispi etc. – sau sunt persiflări ale unor ziceri livreşti.

Cronica volumului de faţă este realizată de cunoscutul om al literelor, hunedoreanul Dumitru Velea, iar grafica a fost asigurată de soţia regretatului dramaturg vâlcean Felix Rizea, Ligia Olănescu Rizea.

Liviu Popescu deja a intrat în peisajul scriiturii vâlcene cu „Universul ca teatru”, „Toamna cu frunze întregi”, „Păienjeniş”. „Universul ca teatru” – romanul de debut din anul 2010 a fost recent premiat de societatea culturală Junimea Literară.

Liviu Popescu, inginer de formaţie, este în prezent redactor al Agenţiei Naţionale de Presă şi realizator de emisiuni la televiziunea regională VTV din Râmnicu Vâlcea.

Lansarea fabulelor din Metropoliliput va avea loc vineri, 29 martie, de la ora 18.00 la Hotelul Alutus din Râmnicu Vâlcea.

Toţi iubitorii de scriitură sunt aşteptaţi de Liviu Popescu să fie alături la acest eveniment.

VLAD SOARE