Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: Ritual de iniţiere în mafia italiană ‘Ndrangheta

De doi ani, procurorii din Milano investighează reţeaua mafiotă ‘Ndrangheta, dezvoltată în localităţile italiene Como şi Lecco, dar care funcţiona în toată Italia.

În dimineaţa zilei de 18 noiembrie, poliţia italiană, condusă de colonelul Giovanni Sozzo, a efectuat 40 de arestări. Persoanele arestate sunt membre ale clanului mafiot ‘Ndrangheta şi sunt suspecte de asociere de tip mafiot, extorcare de fonduri, posesie ilegală şi port de arme.

Poliţia italiană a fost pentru prima dată în măsură să înregistreze, cu camera ascunsă, jurământul depus de către mafioţi la intrarea în clan, dar şi alte ritualuri în cadrul ‘Ndrangheta. „Este absolut fără precedent în istoria investigaţiilor anti-mafia din Italia”, a declarat procurorul Ilda Boccassini, o cunoscută magistrată italiană, care a coordonat această anchetă.

În aceste imagini poate fi văzut un grup de mafioţi care depune jurământul înainte de a intra în clan, în faţa unui lider cunoscut sub numele de „Santa”. Noii membri afirmă că jură credinţă ‘Ndrangheta, „în tăcerea nopţii, sub lumina stelelor şi splendoarea lunii”, cu scopul de „a proteja fraţii”.

Jurământul are loc cu un pistol şi o doză de cianură în mână, acesta fiind şi un avertisment pentru noul membru care îi va fi soarta în cazul unei trădări.

Printre cei arestaţi ieri se află şi un minor, în vârstă de 17 ani, fiul lui Salvatore Pietro Valente, liderul unui clan mafiot din Lecco.