Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 16 iunie 2014

• Mai în glumă, mai în serios, preşedintele liberalilor vâlceni, Cristian Buican, a recunoscut că Bogdan Pistol taie frunze la câini în Consiliul Judeţean, deşi e ditamai vicepreşedintele. Poate aşa se şi explică faptul că pe tânărul politician nu-l recunosc pe stradă vâlcenii de rând. Ne place sau nu, singurii oameni politici care sunt recunoscuţi pe stradă de marea majoritate a oamenilor sunt Ion Cîlea şi Mircia Gutău, singurii care pot spune că au bazine electorale proprii. În rest, nişte necunoscuţi!

• Pe scena politică vâlceană a fost lansat la apă un zvon fantezist şi nu prea. Cică dizolvarea organizaţiei municipale a PDL Râmnicu Vâlcea ar avea o continuitate precisă. Adică, la alegerile PARŢIALE ar urma să candideze din partea dreptei vâlcene nu Romeo Rădulescu, nici Dan Niţu, nici măcar Cosmin Constantinescu sau Edi Vârlan, ci Eusebiu Veţeleanu. Susţinut de Mircia Gutău, ca şi la precedentul scrutin electoral. Timp mult nu mai e şi vom afla dacă e numai un zvon sau doar o intoxicare menită să strice relaţiile de la Vâlcea dintre PSD şi UNPR.

• Se zice că nu e bine să semnezi ca primarul, ba chiar e dăunător pentru statutul juridic al fiecărui politician. Sigur, exemplele sunt multiple de politicieni care au avut serioase probleme cu legea şi au fost plimbaţi pe la DNA, doar pentru că, cu ştiinţă sau fără ştiinţă, şi-au pus semnătura pe anumite documente. La experienţa sa politică, e greu de crezut că pesedistul Aurică Vlădoiu nu şi-a dat seama că nu tot ce zboară se mănâncă şi şi-a pus semnătura pe cea mai controversată lege a momentului. Un grup de 37 de deputaţi PSD, printre care şi Vlădoiu al nostru, lasă liber la defrişări în pădurile private, dacă proprietarul vrea să construiască unităţi turistice în zona respectivă. Şi uite aşa, să nu vă mire dacă, la un moment dat, pe dealul Capela nu veţi mai putea sta la răcoarea copacilor şi veţi admira o minunăţie de pensiune plină de betoane şi o piscină mare cât Casa Poporului.

• Pesedistul Dumitru Persu nu are de ce să-şi facă probleme. Asta pentru că aliaţii Buican şi Bulacu au declarat răspicat că nu sunt interesaţi să-l schimbe din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. Bine, trebuie să recunoască totuşi că nici nu ar avea majoritate în CJ pentru a face o asemenea mişcare, însă cert este că nici nu-i interesează. Adevărul este că, probabil, nu le mai trebuie încă un vicepreşedinte care să „frece menta” pe la Consiliu şi să-i facă pantofii preşedintelui Cîlea doar pentru a-şi păstra postul. Aviz cazul tânărului „cu mâinile curate”! No comment!

• Fostul preşedinte al PNL şi fost premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, a fost luat la mişto la Râmnicu Vâlcea. Fostul său subaltern pe linie de partid, deputatul Cristi Buican, a declarat că nu-l vede în stare pe CPT să facă un partid: „Îl cunosc bine pe domnul Tăriceanu, nu e în stare să facă un partid. După ce a plecat din PNL a zis că face unul, apoi s-a răzgândit şi a zis că vrea înapoi în PNL. Acum a lansat o fundaţie. Domnul Tăriceanu şi-a sunat prietenii, ajutat de toţi pesediştii din România, să anunţe o platformă care ar putea să devină partid. Ştiu care este forţa dumnealui şi puterea sa de muncă şi o să vedeţi că nu face nimic. Poate doar dacă va fi ajutat de Ponta, Dragnea şi tot PSD-ul. Aşa poate i se face un partiduleţ de unde să înjure.”

• Deşi au avut o singură întâlnire formală, în cursul zilei de vineri, preşedinţii PNL şi PDL Vâlcea, Cristian Buican şi Romulus Bulacu, sunt decişi să dea un candidat unic la viitoarele alegeri parţiale pentru primăria Râmnicului. „Exclus ca PNL şi PDL să aibă candidaţi separaţi. Ne vom consulta împreună la toate problemele pe care le avem şi le vom avea. Tot împreună vom stabili şi cine va candida la aceste alegeri” – au spus, la unison, Buican şi Bulacu.

• Pentru a-şi elogia mai marele şef de partid, care l-a pus director la Biblioteca Judeţeană Vâlcea, Remus Grigorescu şi-a pus angajaţii să-i ia un interviu doctorului inginer Ion Cîlea, interviu pe care l-a trimis către toate instituţiile mass-media. Sigur, de publicat nu ştim exact cine şi când l-a publicat, pentru că nu merită osteneala să urmărim acest lucru. Putem doar să bănuim că în afară de ziarul de casă al PSD-ului şi de alte câteva mici publicaţii, nimeni nu şi-a umplut paginile cu un asemenea interviu lipsit de substanţă şi de importanţă. Spunem asta pentru că, din punctul nostru de vedere, preşedintele Ion Cîlea are multe alte lucruri importante să le transmită vâlcenilor, despre economia judeţului, care suferă în aceste momente, despre starea drumurilor, despre alunecările de teren şi, nu în ultimul rând, despre proiecte de anvergură care să aducă locuri de muncă în Vâlcea.