Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: CSM Ramnicu Valcea

Meciul anului pentru CSM

Foto: CSM Ramnicu ValceaFotbaliştii de la CSM Râmnicu Vâlcea au avut un parcurs mult peste aşteptări în cele 12 etape scurse din această ediţie a campionatului Seriei de Vest. Viperele Albastre au început prost, 1-3 la Caransebeş apoi au bifat zece meciuri fără înfrângere şi multe etape au stat pe podiumul clasamentului. A venit înfrângerea de la Braşov, din runda precedentă care a scos echipa noastră din primele trei clasate dar CSM se află la doar trei puncte distanţă de lidera UTA Arad şi la unul singur de a doua clasată, Chindia.

Echipă solidă

Miercuri, de la ora 14.00, în Zăvoi, echipa vâlceană joacă pe propriul teren contra unei elte echipe care a avut un parcurs bun în acest tur. FC Baia Mare a venit din eşalonul al treilea dar a stat în fotoliul de lideră etape bune. Adversara Viperelor Albastre a avut şi un parcurs interesant în Cupa României, competiţie în care a fost la un pas să elimine pe Steaua Bucureşti dar a pierdut după executarea loviturilor de la 11 metri. Băimărenii au avut, însă, două runde slabe, înfrângere la Mioveni şi egal pe propriul teren cu Olimpia Satu Mare. Elevii lui Dorin Toma vor să recupereze la Vâlcea punctele pierdute şi să revină în cursa pentru promovare. De partea cealaltă, vâlcenii au cedat pe propriul teren doar două puncte, după egalul cu mult ghinion în faţa Chindiei. Alex Pelici nu va putea conta pe o piesă de bază, fundaşul central, Cătălin Pârvulescu, cel care va sta a doua etapă după cartonaşul roşu primit la Pâncota. În rest, CSM are tot lotul valid. Faţă de adversarii lor, vâlcenii au avantajul că au jucat în etapa precedentă joi, la Braşov, în timp ce băimărenii pot acuza oboseala, având în vedere că au evoluat sâmbătă şi, în plus, au făcut o deplasare lungă din Maramureş până la Râmnicu Vâlcea.

Amintiri neplăcute

De formaţia din Baia Mare nu ne leagă prea multe amintiri plăcute. În oraşul maramureşean s-a irosit cea mai mare şansă a fotbalului vâlcean de a reveni în primul eşalon. Este cunoscut meciul dintre FC Baia Mare şi CSM. Gazdele erau retrogradate cu etape bune în urmă, vâlcenii aveau nevoie de un succes pentru a ajunge în Divizia A. După 90 de minute cel puţin ciudate, FC Baia Mare s-a impus şi la „masa bogaţilor” a ajuns Dacia Mioveni, echipă unde se implicase Gigi Neţoiu. Echipa din Zăvoi s-a destrămat după acel meci, o bună parte dintre fotbalişti plecând chiar la echipa argeşeană…