Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ineficacitatea atacanţilor de la CSM îl pune în dificultate pe Nofitovici: „Chiar nu ştiu ce se întâmplă”

• secundul de la CSM nu îşi explică de ce nu intră mingea în poarta adversarilor

Cum Erik Lincar a primit un „bonus” de încă patru etape de suspendare din partea Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal după ce a criticat arbitrajul din meciul cu ACS Poli Timişoara, declaraţiile după partida cu FC Olt au fost date tot de secundul Nofotovici. Acesta a trebuit să găsească explicaţii pentru a treia oară consecutiv după ce municipalii nu au marcat. „Deja ne-am obişnuit, suntem echipa lui 0-0. Am întâlnit un adversar pe care-l ştiam dar nu reuşim să marcăm. Dacă eram o echipă defensivă care nu ajunge la poartă, aia era dar aţi văzut că nu e deloc aşa. Ne facem situaţii, avem ocazii multe şi mari dar mingea nu intră în poartă. Este aceeaşi partitură ca la meciurile precedente, atacăm, ajungem în faţa porţii dar am ajuns la meciul 5 fără gol. Am schimbat atacanţii, am schimbat şi sistemul de joc dar nu se leagă, nu dăm mingea în poartă. Ineficacitatea duce şi la tensiuni, intrăm în criză de timp, ne enervăm”

„Ne gândim să câştigăm, nu la promovare”

Fane Nofitovici recunoaşte că în aceste condiţii la Râmnicu Vâlcea este greu să se mai ţintească promovarea în primul eşalon: „Obiectivul este să câştigăm meciuri, nu ne mai gândim acum la promovare. Am ajuns la cinci partide fără victorie şi nu e bine deloc. Avem o singură problemă dar este una mare, nu înscriem, chiar dacă ne-am mai revenit şi din fotbaliştii care au fost accidentaţi. Avem o apărare între primele şase din Liga I dar nu e destul… Oricum, noi nu dezarmăm, mergem înainte, mergem la Târlungeni să câştigăm. Din păcate l-am pierdut pe NKongue dar avem soluţii pentru înlocuirea lui.” În fine, tehnicianul secund din Zăvoi explică de ce au apărut tensiunile din final în urma cărora s-au acordat nu mai puţin de trei eliminări, două în tabăra oaspeţilor, una pentru municipalul Nkongue: „Au fost prea multe trageri de timp, nu ştiu dacă în repriza a doua s-a jucat efectiv 10 minute. Au fost îmbrânceli, obişnuite la fotbal când e tensiune, altceva ieşit din comun nu a fost.”

FRF a băgat spaima în antrenori

„Nu spun nimic de arbitraj, să se consemneze!”

• Dan Oprescu a fost şi el chemat la comisie şi nu vrea să aibă soarta lui Erik Lincar care a primit şapte etape de suspendare!

Antrenorul principal al echipei CS Municipal, Erik Lincar, a primit şapte etape de suspendare pentru cartonaşul roşu primit în timpul meciului cu ACS Politehnica Timişoara şi pentru că a declarat la finalul întâlnirii că a fost un arbitraj părtinitor. Este o suspendare record cel puţin în ultimii ani în fotbalul românesc. „Lecţia” a fost învăţată de antrenor pentru care Comisia de Disciplină a devenit o adevărată sperietoare iar „principalul” de la FC Olt Slatina, Dan Oprescu a spus imediat după meciul cu CSM că nu va zice un cuvinţel despre arbitraj: „Nu comentez arbitrajul şi vreau să se consemneze acest lucru. Şi aşa am ieşit şifonaţi din acest meci, cu două eliminări.” În ceea ce priveşte meciul, Oprescu a spus: „A fost un meci echilibrat. Nu sunt prea multe de spus, au fost ocazii şi de o parte şi de alta. Am avut şi momente bune şi unele mai puţin fericite. Dacă marcam în prima repriză poate reuşeam noi să învingem, la fel şi gazdele la oportunităţile avute. Am rămas în zece oameni şi ne-a fost greu. Am jucat în inferioritate 15 minute şi ne-a fost greu pentru că Vâlcea are echipă bună. Noi încercăm să obţinem prima victorie, până acum nu ne-am impus. Suferim la anumite capitole dar asta este. În meciul viitor, de exemplu, nu vom mai avea atacanţii, ambele vârfuri de atac au primit cartonaş roşu. Una peste alta, mie mi-a plăcut publicul vâlcean, mi-ar plăcea şi mie să am la Slatina o astfel de susţinere.” Tehnicianul principal al echipei de la Slatina recunoaşte că nivelul eşalonului secund este unul scăzut: „E adevărat, se joacă din ce în ce mai puţin fotbal în Liga a II-a, poate şi pentru că acest campionat este unul echilibrat, foarte echilibrat. Echipele caută mult să nu primească gol, să se apere şi nu pot face ambele faze foarte bine. De aici dispare spectacolul şi ocaziile clare sunt una, două pe meci. Atacanţii echipelor adverse sunt de multe ori anihilaţi, aţi văzut şi azi ce marcaj a fost făcut la Bobi Verdeş. S-au echilibrat foarte mult echipele, din păcate nu în sus ci în jos. Contează şi banii, şi stabilitatea. Vedeţi, noi şi CSM avem obiective diferite, Vâlcea să promoveze, noi să ajungem în primele şase şi niciuna dintre echipe nu este bine din acest punct de vedere.”