Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: CSM Ramnicu Valcea

În Zăvoi miroase a promovare

Foto: CSM Ramnicu ValceaCSM Râmnicu Vâlcea a fost la un pas de a abandona lupta în această pauză competiţională. Până la urmă s-a decis să se continue, în regim de avarie, cu o echipă schimbată faţă de sezonul trecut, cu mulţi fotbalişti tineri în lot. Obiectivul propus a fost acela de accedere în turneul de play-off dar şi el părea greu de realizat în condiţiile în care din Seria de Vest fac parte echipe ca FC Braşov, Gaz Metan Mediaş, Universitatea Cluj sau CS Mioveni. După nouă etape scurse din acest sezon, Viperele Albastre sunt pe locul secund al clasamentului, la doar trei puncte de lidera-surpriză, FC Baia Mare şi în Zăvoi se simte un iz de promovare.

„Staikone” de trei puncte

Sâmbătă, la Mioveni, pentru CSM Râmnicu Vâlcea a fost din nou o răscruce de drumuri. Un succes îi menţinea pe elevii lui Alex Pelici pe locul secund, unul care la final duce la barajul de promovare, un rezultat de egalitate îi menţinea în zona de play-off în tip ce o înfrângere îi putea arunca până pe locul 7 sau 8 al clasamentului. De partea cealaltă, argeşenii aveau şi ei mare nevoie de victorie pentru a urca în prima jumătate a clasamentului, după un start de sezon nu foarte fericit. CSM a ales să-şi lase adversarul să plimbe mingea, a cedat centrul terenului şi a mizat pe arma contraatacului. Vâlcea putea deschide scorul în minutul 15 dacă centralul acorda penalty la faultul evident asupra lui Albert Voinea în timp ce gazdele i-au încercat vigilenţa lui Fildan prin şutul lui Tirică, reţinut fără emoţii de portarul vâlcean. Prima repriză s-a terminat la egalitate, deşi Albert Voinea şi Andrei Neagoe au ratat alte două oportunităţi clare de a puncta.

Inspiraţia lui Pelici

În repriza secundă CS Mioveni a avut o posesie şi mai bună, a cedat mingea în rare rânduri dar elevii lui Claudiu Niculescu nu a pus deloc pericol la poarta adversă. CSM a blocat toate culoarele spre propiriul careu şi emoţiile au venit doar la şutul puternic al lui Honciu, parat de Foldan. Nici Viperele nu şi-au mai trecut în cont ocazii dar au punctat exact când era moment. Cu nouă minute înainte de final în teren a intrat şi golgheterul Marius Staicu, cel care a avut nevoie de o atingere de balon pentru a marca golul de trei puncte. Andrei Neagoe a centrat din corner, Pîrvulescu a deviat cu capul şi „Vulpoiul” a trimis cu piciorul pe lângă Octavian Popescu. S-a terminat 0-1 şi CSM a rămas pe locul secund al clasamentului, la trei puncte distanţă de FC Baia Mare, formaţie care a produs o nouă surpriză, 1-0 pe terenul medieşenilor de la Gaz Metan.