Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pompierii vâlceni s-au luptat cu flăcările care au cuprins 2 case în miezul nopții!

În data de 07.05.2017, la ora 02.24, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Popești.Până la sosirea forţelor de intervenţie şi stingerea incendiului, au ars: acoperişul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 100 mp; mobilierul, aparatele electronice și electrocasnice dintr-o încăpere. De asemenea au fost degradate elemente din componența instalației electrice. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este izolarea necorespunzătoare a coșului de evacuare a fumului față de materialele combustibile.

În data de 08.05.2017, la ora 01.12, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Mălaia. Până la sosirea forţelor de intervenţie şi stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 200 mp; suprastructura unei bucătării, construită din lemn cu învelitoare tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp.; acoperișul casei învecinate pe aproximativ 10 mp; două magazii, construite din lemn, pe o suprafață de circa 40 mp.. De asemenea au fost degradate: tavanul primei case pe o suprafață de circa 100 mp, pereții și bunuri de la etajul I. Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU Mălaia. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este izolarea necorespunzătoare a coșului de evacuare a fumului față de materialele combustibile.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:
• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).