Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Noi „isprăvi” ale românilor în Europa

Nouă români, suspectați că sunt implicați într-o rețea de trafic cu tractoare furate, au fost arestați în cadrul unei operațiuni de anvergură europeană efectuate în comun în Franța, Spania și România, a anunțat miercuri Jandarmeria franceză, relatează postul Europe1 în pagina electronică. Românii au fost arestaţi după ce au furat tractoare în valoare de peste 2,5 milioane de lire sterline din ferme din Franţa şi trimise în Europa de Est.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, cetățeni români cu domiciliul în Spania veneau în Franța pentru a comite furturile. Ei operau în principal în concesiunile John Deere. Tractoarele furate erau urcate în camioane de tip semiremorcă, aduse în apropierea locurilor de unde erau furate.

Bandele infracţionale care fură echipamente agricole reprezintă o problemă tot mai mare în toată Europa. Hoţii vizau maşinării noi, care au fost furate direct de la dealeri, dar şi tractoare folosite, pe care le furau de la fermieri. Europol estimează că, între aprilie 2012 şi noiembrie 2013, banda de români, care era coordonată din Spania pentru a fura tractoare din Franţa, a provocat pagube fermierilor şi companiilor în valoare de 2,6 milioane de lire sterline, adică aproximativ 3,2 milioane de euro.