Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Valentin Iliescu se jură că este membru al PDL Rm. Vâlcea

• Misterul unei adeziuni

RĂFUIALĂ. Război deschis în PDL Vâlcea între Valentin Iliescu, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, şi  Iuliana Moise, liderul  femeilor democrate din Vâlcea, femeia care i-a interzis accesul în organizaţia  PDL Olăneşti  şi implicit în organizaţia judeţeană. Iliescu a fost la un pas de a intra în organizaţia vâlceană  pe uşa din dos, prin organizaţia municipală Râmnicu Vâlcea, la invitaţia liderului Romeo Rădulescu, dar Biroul Permanent nu şi-a dat acordul din cauza declaraţiilor defăimătoare lansate de către acesta la adresa liderilor de la Vâlcea. Iuliana Moise şi ceilalţi lideri ai organizaţiei judeţene au declarat că Iliescu nu va intra în PDL Vâlcea decât la presiunea conducerii centrale a partidului.

Valentin Adrian Iliescu, cunoscut şi sub numele de V.A.I., vrea să devină deputat de Vâlcea, un scenariu greu de realizat în condiţiile în care a împroşcat cu noroi aproape întreaga organizaţie judeţeană de partid. Democraţii vâlceni s-au coalizat împotriva lui şi i-au refuzat înscrierea în partid. Deşi Iliescu spera că şi-a rezolvat problema, Iuliana Moise, care a devenit ţinta favorită a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, a declarat că acesta nu este membru al PDL Vâlcea.

Iliescu  susţine că Iuliana Moise este o „mincinoasă notorie care se comportă în partid ca pe moşia proprie”. ,,Păi, adevărul îl puteţi afla de la domnul primar Romeo Rădulescu, preşedintele organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea. Eu ştiu că am depus adeziune, că sunt membru  al organizaţiei municipale din 15 iunie 2010. Dacă intrarea mea în formaţiunea politică este condiţionată de voinţa Iulianei Moise, atunci partidul are o problemă. Eu mă consider un om responsabil, care am venit să fac lucruri bune în judeţul Vâlcea. Din păcate, doamna Iuliana Moise a făcut o serie de afirmaţii mincinoase, inexacte, care demonstrează foarte clar, fără niciun dubiu, că această doamnă, împreună cu alţi  colegi şi apropiaţi de partid, se comportă în PDL ca pe moşia proprie. Este cauza pentru care PDL, la alegerile parlamentare, s-a situat pe locul III în judeţ. Dacă PDL nu face o schimbare importantă în mentalitatea oamenilor din partid, are toate şansele să rămână un partid de locul trei pe scena politică vâlceană. Partidul, prin implicarea mea, poate să devină un partid câştigător la alegerile viitoare”, se laudă Iliescu, fără să ştie ultimele declaraţii făcute de primarul Romeo Rădulescu, care confirmă afirmaţiile făcute de Iuliana Moise.

Luat prin surprindere, Iliescu a declarat că nu mai înţelege nimic şi că partidul va pierde foarte mult prin neacceptarea lui: ,,Păi nici eu nu mai înţeleg nimic. Eu am schimbat opţiunea iniţială între organizaţia Olăneşti şi cea municipală la invitaţia domnului primar. Dacă astea sunt regulile după care se joacă în PDL, eu nu mai înţeleg nimic. O să am şi eu o discuţie cu domnul primar să văd ce se întâmplă, pentru că nu mi se pare lucru corect. Am crezut că a fi membru al organizaţiei municipale poate şi trebuie să fie  un sprijin şi pentru dânsul şi pentru organizaţia municipală şi judeţeană”, a mai spus V.A.I.

Iliescu s-a dat la prefect

Iliescu spune că nu vrea să fie impus de conducerea de la  Bucureşti, dar în cazul în care capii partidului ar afla despre  afacerile liderilor PDL Vâlcea aceştia ar fi daţi afară  din partid cu un picior în dos. ,,Eu nu vreau să fiu impus de conducerea de la Bucureşti. Am venit ca un om cu bune intenţii. Îndrăznesc să spun că, dacă conducerea de la Bucureşti s-ar apleca asupra matrapazlâcurilor pe care le fac unii colegi de la Vâlcea, i-ar da afară cu picioare în fund, pentru că este inadmisibil ca din poziţii importante din CJ să-şi aranjeze afacerile personale, la mai bine de 2 luni după ce conducerea partidului a hotărât să se aleagă ori afacerea, ori politica.”

Bebe Ungureanu şi-ar putea da foc la fotoliul de prefect din cauza serviciilor făcute liderilor PDL Vâlcea, prin interpretarea după  ureche a legilor. ,,Poate că are un punct de vedere ferm, poate că are dreptate, sau poate nu. Dar poate că ar fi bine să se consulte şi cu cineva din Ministerul de Interne, poate chiar cu domnul ministru Vasile Blaga sau cu domnul secretar Capră, să vadă şi punctul de vedere al dumnealor, pentru a-şi da seama dacă interpretarea sa asupra legii are susţinere sau nu. Administraţia corectă este aceea care face ca anumiţi activişti de partid aflaţi în funcţii importante să evite să facă afaceri cu statul”, a conchis Iliescu.

DANA NEDESCU