Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VAI de capul lui!

DISENSIUNI. Venirea, în sânul organizaţiei judeţene a PDL Vâlcea, a ministrului secretar de stat, Valentin Adrian Iliescu, a creat disensiuni printre membrii acestei organizaţii politice. Ba mai mult, o parte din Biroul Judeţean Permanent nu este de acord cu sosirea VAI-ului pe capul pedeliştilor vâlceni. Iuliana Moise, cea care l-a atacat deschis pe VAI, susţine că PDL Vâlcea nu are nevoie de Iliescu, pentru că nu este o organizaţie în derută. „Avem lideri care să conducă organizaţia. Nu suntem un partid pierzător şi am dovedit-o la ultimele alegeri. Vom avea grijă să-l eliminăm pe Iliescu din organizaţia noastră şi sunt convinsă că nici nu va candida la şefia partidului” – susţinea Iuliana Moise într-o emisiune televizată difuzată miercuri după-amiaza la postul Vâlcea 1.

O adeziune… pierdută

Încă de la apariţia VAI-ului pe meleagurile vâlcene s-au făcut speculaţii privind prezenţa acestuia. Conform spuselor Iulianei Moise, Valentin Iliescu a apărut prima dată la depunerea candidaturii lui Romeo Rădulescu pentru primăria Râmnicului şi de atunci, s-a îndrăgostit atât de tare de Vâlcea, încât nu mai vrea să plece. „M-am săturat de prezenţa dumnealui. De când a venit, bagă numai fitile între membrii PDL şi promite bani de la guvern de parcă i-ar avea la el în buzunar” – spune pedelista.

Mai ceva ca scrisoarea pierdută a lui Caragiale, adeziunea VAI-ului la PDL nu e de găsit. Iuliana Moise susţine răspicat că deocamdată VAI-ul nu este membru PDL Vâlcea. „Se fac pure speculaţii despre apartenenţa lui Iliescu la PDL Vâlcea. Nu este membru nici la municipiu şi nici la judeţ. Unii spun că adeziunea ar fi în buzunarul unuia sau al altuia. Vă spun eu sigur că nu este nici în buzunarul lui Jurcan şi nici al lui Romeo Rădulescu. Dacă cineva o are, să o arate opiniei publice” – susţine Iuliana Moise.

VAI, pus la punct de pedelişti

Miercuri dimineaţa, în biroul primarului Romeo Rădulescu a avut loc o întâlnire la care au participat Eusebiu Veţeleanu, Iuliana Moise şi Romulus Bulacu. Scopul a fost acela de a discuta despre recentele atacuri la adresa conducerii PDL ale lui Iliescu în presa locală. Sebastian Veţeleanu, Iuliana Moise şi Romulus Bulacu au plecat de la întâlnire având convingerea că Iliescu nu este membru al PDL. Primarul i-a asigurat că nu există nicio adeziune şi că au fost doar câteva discuţii care au rămas nefinalizate. „Am discutat despre situaţia lui Iliescu şi a rămas ca vineri să ne întâlnim într-u cadru restrâns la partid, să-l chemăm şi pe Iliescu la discuţii şi să-i recomandăm să stea mai potolit. Nu e în regulă să-ţi ataci colegii prin ziare. Nu înţeleg cum vrea el să se facă agreat de noi, atâta timp cât împroaşcă cu noroi” – ne-a declarat viceprimarul Eusebiu Veţeleanu.

Minte Romeo Rădulescu?

Nu aceeaşi variată are primarul Romeo Rădulescu, de parcă ar fi participat la altă întâlnire. Contactat telefonic, acesta s-a bâlbâit şi nu a fost în stare să ne ofere un răspuns clar şi răspicat, semn că ascunde ceva: „Din câte ştiu se pare că ar exista o adeziune la PDL Rm. Vâlcea, dar nu a fost aprobată de Biroul Permanent Municipal. Stai o clipă… De fapt, nu ştiu dacă există o adeziune. Eu nu am văzut niciodată această adeziune, aşa că nu ştiu de ea”. Romeo Rădulescu, urmărind probabil interese obscure care scapă raţiunii noastre, nu numai că păcăleşte fără resentimente jurnaliştii, cărora le vinde gogoşi, ci şi proprii colegi de partid, care nu ştiu ce se întâmplă cu adevărat în propriul partid, deşi unii dintre ei au putere de decizie.

VAI-ul îşi lucrează colegii pe la televiziunile centrale

În emisiunea televizată de miercuri seara, Iuliana Moise l-a mai acuzat pe Valentin Iliescu de „colaboraţionism” cu liberalii şi cu televiziunile centrale. Mai mult, Moise susţine că apariţia la Realitatea TV a cazului de incompatibilitate ce-l priveşte pe Romulus Bulacu i se datorează în mare parte lui Valentin Iliescu şi conducerii centrale a PNL. „Pentru a-şi atinge scopul politic, Iliescu este în stare să calce pe cadavre. A ajuns la Realitatea TV cu cazul lui Romulus Bulacu. Este clar că vrea să ne lovească pe noi, pentru a-şi face loc cu coatele în partid. Se foloseşte cu uşurinţă de numele lui Traian Băsescu, Emil Boc şi Vasile Blaga că te face să crezi că e Mafalda pe pământ. El se trage de şireturi cu toată conducerea centrală a partidului. La un moment dat, am primit nişte semnale, care nu s-au concretizat în niciun fel, precum că Sever Voinescu ar veni la Vâlcea să ni-l bage pe gât pe Valentin Iliescu. Până acum nimeni din conducerea centrală a partidului nu ne-a impus o asemenea cerere şi nici nu cred că o vor face” – a spus Iuliana Moise.

Iliescu îşi dă arama pe faţă

Ceaţa din jurul preşedinţiei PDL se întinde şi mai mult, iar prezenţa la TV a Iulianei Moise nu a reuşit să clarifice situaţia. Deocamdată, cei care-şi doresc fotoliul de preşedinte sunt Dorel Jurcan, Romulus Bulacu şi Valentin Iliescu, însă, până în primăvara anului viitor, când vor avea loc alegerile, cine ştie câte se mai pot întâmpla. Continuându-şi seria atacurilor la adresa VAI-ului, Iuliana Moise a mai adăugat: „Din câte am înţeles, Iliescu îşi doreşte un loc călduţ de preşedinte de partid şi parlamentar la Vâlcea. Este rebel şi inconsecvent. Vrea să intre în PDL pe uşa din dos. În prezent, la PDL Vâlcea, există o stare de încordare din cauza lui Valentin Iliescu. Sunt convinsă că după ce va pleca, va avea loc o relaxare a membrilor PDL”.

N-am vrea să-i „încordăm” mai mult decât sunt pe pedeliştii vâlceni, însă, de curând, am intrat în posesia unei declaraţii scrisă chiar de mânuţa lui Iliescu, în care îşi dezvăluie intenţiile cu privire la PDL Vâlcea. „Subsemnatul Valentin Adrian Iliescu, membru al PDL Vâlcea (în ce organizaţie şi de când? – n.r.), doresc să mă implic în rezolvarea problemelor partidului în zona de sud a judeţului, unde doresc să şi candidez la alegerile parlamentare din 2012 – Colegiul Drăgăşani. Oricând disponibil la nr. de telefon 0722/2081..”. Declaraţia este datată 9 iulie 2010 şi se adresează doamnei Iuliana Moise.

CODRUŢA ALEXANDRU