Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRĂDARE în PSD VÂLCEA! 11 primari negociază cu PNL!

Au fost prezenţi cu toţii la şedinţa cu Liviu Dragnea – coordonatorul PSD, şedinţă ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Râmnicu Vâlcea şi totul părea bine şi frumos, însă ei puneau deja la cale un plan mârşav, care-i va pune la adăpost în cazul în care social-democraţii ies de la guvernare.

Este vorba despre 11 primari ai PSD Vâlcea, trădători de meserie, care şi-au făcut o adevărată carieră în a alerga de la un partid la altul. Pe surse am aflat că, primarii social-democraţi sunt în negocieri avansate cu PNL Vâlcea, pentru i eventuală trecere dintr-o barcă în alta.

Noi am reuşit să aflăm doar o parte dintre aceşti primari, care în ultima perioadă s-au întâlnit de nenumărate ori cu liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, sau cu alţi lideri de la liberali şi cărora le-au promis că vor candida din partea partidului lor la alegerile locale din vara anului 2016.

Trădători de meserie…

În mare parte este vorba despre edilii care s-au prelevat de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 55 pentru a migra de la un partid la altul şi care acum ori vor să revină la matcă, ori vor să treacă de partea liberalilor în perspectiva unei accederi la Putere a PNL, în această toamnă. Dar, nu mică ne-a fost mirarea să aflăm că există şi primari vechi ai PSD, văzuţi social-democraţi „pur sânge”, care au bătut deja palma cu peneliştii şi care aşteaptă doar momentul prielnic să „şteargă putina”.

Aşadar, este vorba despre primarii din localităţile Drăgoeşti – Bebe Melente, Şuşani – Gheorghe Staiu, Voiceşti – Florin Vătafu, Nicolae Bălcescu – Constantin Oprea, Dănicei – Dumitru Pirneci, Vaideeni – Daniel Achim Băluţă. De altfel, PNL poartă negocieri şi cu viceprimarul cu atribuţii de primar din Şirineasa, pesedistul Ion Streinu. Liberalii au pierdut şefia Primăriei Şirineasa după ce Dan Săraru a pierdut procesul de incompatibilitate şi a fost scos pe linie moartă.

Achiziţii „de marcă”…

Ei bine, negocieri pe mai multe planuri poartă liberalii şi cu primarul din Pesceana, Ion Vasile, acesta candidând în 2012 din partea PSD-ului şi fiind ajutat de defunctul preşedinte Ion Cîlea ori de câte ori a avut nevoie.

De departe cele mai de „senzaţie” achiziţii ale liberalilor sunt cele ale primarilor din comunele Fârtăţeşti şi Valea Mare. Aceştia sunt cunoscuţi ca vechi pesedişti, dar care, în ultima perioadă, au o prietenie trainică cu senatorul liberal Dan Niţu. Sursele noastre ne-a spus că edilii Nicolae Voicescu şi Constantin Briceag au bătut deja palma cu penelistul Niţu, promiţându-i acestuia că vor candida din partea PNL la alegerile locale din vara anului 2016. Problema este aici că cei doi primari încă nu sunt acceptaţi de liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, acesta respingându-i din cauza rivalităţii sale cu senatorul Niţu.