Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Subprefectul Filip, tras pe linie moartă

Mai mult ca subprefectul. La nivel de imagine, Prefectura Vâlcea este reprezentată mai nou de purtătorul de cuvânt al instituţiei şi nu de subprefect, înlocuitorul de drept al prefectului în lipsa acestuia. Decizia a fost luată de prefectul Petre Ungureanu în momentul plecării în concediu. Cu gândul la Deltă, prefectul a uitat că numărul doi în instituţie este subprefectul şi nu purtătorul său de cuvânt.

Prefectul Petre Ungureanu a băgat groaza în colegul său de partid subprefectul Doru Ioan Filip. Înaintea plecării în concediu, prefectul i-a comunicat mai mult sau mai puţin subtil, optăm pentru ultima variantă, să nu comunice cu presa, atribuţie  pasată purtătorului său de cuvânt, Carmen Constantinescu. O decizie care-l transformă de respectivul purtător de cuvânt în al doilea om al judeţului, post ocupat, prin lege, de subprefectul Filip. La Vâlcea, prefectul îşi face din nou propria lege cu riscul de a pica în penibil. Se pare că prefectul se teme de popularitatea subprefectului Filip, altfel nu i-ar fi restricţionat din atribuţiile ce-i revin prin lege, o lege care stipulează foarte clar că în lipsa prefectului, atribuţiile acestuia revin subprefectului şi nu purtătorului de cuvânt.

Paranoia a atins nivelul maxim la sărbătoarea populară ,,Cântecele Oltului”, unde prefectura a fost reprezentată, chiar şi prin discurs, de acelaşi purtător de cuvânt.

Ziariştii care încearcă să obţină informaţii de la subprefect sunt trimişi automat, fără explicaţii suplimentare,  la Carmen Constantinescu, purtătorul de cuvânt al prefectului. Este pentru prima dată în istoria Prefecturii Vâlcea când subprefectul, numărul doi al instituţiei, este tratat ca mobilier decorativ. Petre Ungureanu l-a întrecut chiar şi pe fostul său şef, prefectul Remus Grigorescu, care-i permitea să dea declaraţii presei doar pe subiecte stabilite de comun acord.

DANA NEDESCU