Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SONDAJUL OTRĂVIT

DEZVĂLUIRE. Cum era de aşteptat, sondajul apărut pe piaţă săptămâna trecută a bulversat întreaga scenă politică. Interesant este faptul că PDL, partidul care l-a ,,scăpat” în mass-media cu ajutorul ,,surselor” din partid, nu recunoaşte oficial sondajul.  Deşi membrii marcanţi ai partidului se distrează copios pe seama efectului lui în tabăra USL, rezultatele obţinute de liderii PDL sunt descurajante, primarul Romeo Rădulescu fiind singurul care a obţinut un scor bun.

Declaraţiile oficiale date de democrat-liberalii vâlceni se bat cap în cap cu declaraţiile fostului vicepreşedinte Radu Berceanu, care recunoştea la congresul de săptămâna trecută că a comandat o serie de  sondaje de opinie la nivel naţional. Fostul vicepreşedinte a precizat că primul sondaj a fost finalizat deja, iar cel de-al doilea va începe în data de 12 iunie. La fel de important este şi faptul că Berceanu a precizat că toate aceste sondaje vor fi făcute de CSOP, institutul respectiv fiind singurul agreat de PDL. Cu toate acestea, democraţii refuză să-şi asume oficial sondajul apărut în Vâlcea, unul dintre motive ar putea fi rezultatul catastrofal obţinut de unii candidaţi ai partidului, dar cel mai important  l-ar putea constitui caracterul lui secret. Liderii PDL vor să afle cât de mult au scăzut în sondaje, dar fără mediatizarea rezultatelor. Doi dintre liderii organizaţiei municipale, primarul Romeo Rădulescu şi viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, au negat până şi declaraţiile lui Berceanu, deşi au fost delegaţi la congresul partidului. “Sondajul apărut în piaţă nu a fost comandat de PDL. Este un ştift de sondaj făcut de Remus Grigorescu cu studenţii de la Brâncoveanu din câte am auzit eu de la Gigi Matei, pentru manipularea opiniei publice. Noi nu avem nicio legătură”, ne-a declarat primarul Romeo Rădulescu.

După ce i-am spus primarului că suntem în posesia unor chestionare, pe care le vom prezenta în facsimil, acesta a revenit, recunoscând că într-adevăr pe teritoriul Vâlcii CSOP-ul efectuează un sondaj de opinie. „Nu ştiu ce chestionare aveţi dvs. Există într-adevăr un sondaj în lucru, comandat de mine, dar rezultatele finale le voi avea abia săptămâna viitoare şi nu vor fi date publicităţii pentru că este de uz intern. Este foarte adevărat că noi lucrăm numai cu cei de la  CSOP, pentru că ei le fac cel mai bine, dar acest sondaj nu este al nostru. Conducerea partidului nu a comandat deocamdată niciun sondaj” – ne-a spus Romeo Rădulescu. Remus Grigorescu neagă implicarea în sondaj Fostul prefect Remus Grigorescu neagă că ar avea vreo implicare în acest sondaj sau în mediatizarea rezultatelor. ,,Am observat că toată lumea aruncă vina pe mine, dar nu am niciun amestec. Ştiu că se face un sondaj de către CSOP, care a angajat ca operatori studenţii de la Brâncoveanu. Este foarte legal acest lucru. Nu ştiu cine l-a comandat şi nici nu mă interesează, pentru că nu candidez pentru niciuna dintre demnităţile scoase la bătaie în acest sondaj. Am înţeles că foarte mulţi colegi de partid sunt foarte nemulţumiţi de faptul că am obţinut un procentaj destul de mare şi de aici au dedus că sondajul este făcut de mine. Nu am nicio legătură şi dacă am obţinut un procent mare la notorietate se datorează candidaturii de la alegerile locale de anul trecut. Dacă se vor uita foarte atent pe chestionarul respectiv îşi vor da seama cine se află în spatele lui, de cine a fost comandat. Este foarte simplu. Sunt foarte multe lucruri de spus pe acest sondaj, dar nu eu sunt cel care ar trebui să-l analizeze cu foarte multă atenţie”, a declarat Grigorescu, fost candidat al PSD la alegerile parţiale de anul trecut. DANA NEDESCU