Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Silvio Berlusconi a fost exclus din Senatul Italiei

Cu două sute de voturi „pentru” venite din partea a 200 de senatori din cei 321, Silvio Berlusconi a fost exclus din Senatul Italiei ca urmare a condamnării definitive la închisoare în dosarul Mediaset.

Înaintea votului decisiv al Senatului, Silvio Berlusconi a ţinut un scurt discurs oamenilor adunaţi în faţa reşedinţei sale din Roma, blamând sistemul juridic italian pentru situaţia în care se află. Acesta a declarat că miercuri este „zi de doliu” în Italia, referindu-se la „eşecul” justiţiei: „Este o zi de doliu pentru lege, pentru drept, pentru democraţie. Magistratura comunistă a deschis calea acaparării puterii de către forţele de stânga. Văd că este o zi emoţionantă nu doar pentru mine, ci şi pentru voi. Niciun lider politic nu a fost supus niciodată persecuţiilor pe care le-am trăit eu”, le-a spus Berlusconi simpatizanţilor adunaţi în faţa reşedinţei sale din Roma.

După numărarea voturilor, Pietro Grasso, preşedintele Senatului a spus: Sunt întrunite condiţiile pentru invalidarea alegerii lui Berlusconi.

Fostul premier italian, care are de ispăşit un an de închisoare în dosarul Mediaset, a calificat dinainte drept o „lovitură de stat” votul senatorilor în privinţa excluderii sale din Parlament, unde este membru de 20 de ani neîntrerupt.