Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ROMEO RĂDULESCU bagă râcă în PSD Vâlcea: Matei şi Mihăilescu ameninţă cu DEMISIA

Surse politice din mai multe partide dau ca sigură negocierea dintre deputatul independent Romeo Rădulescu cu lideri importanţi ai PSD de la nivel naţional pentru o eventuală candidatură a celui care a condus primăria timp de 2 ani din partea PSD.

Deja, despre această posibilitate se discută deschis, chiar dacă preşedintele PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu spune că nu are cunoştinţă.

Preşedintele organizaţiei municipale a PSD, primarul interimar Ion Gigi Matei, exclude din star această variantă, declarând că PSD nu are nevoie de intruşi. Matei este de părere că desemnarea candidatului se va face statutar. Cu toate acestea, Gigi Matei spune că nu-i va face campanie lui Romeo Rădulescu şi că îşi va da demisia din partid.

„Trebuie să ştiţi că se va respecta statutul, vom face paşii statutari în ceea ce priveşte desemnarea candidatului pentru Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea. În perioada imediat următoare vom avea o şedinţă a Organizaţiei Municipale, în cadrul căreia vom desemna candidatul şi cu siguranţă vom începe în echipă completă campania electorală care se apropie. Am mai spus-o, să nu ne ducă nimeni grija despre cine va fi candidatul nostru. Avem o organizaţie municipală foarte puternică, nu avem nevoie de intruşi.

Nu vor fi incluşi în această ecuaţie a candidaturii cei care doresc cu ardoare să candideze din partea unui partid puternic, uitând că au aruncat cu gunoi în el ani de zile. Poziţia mea este cunoscută. Va fi tranşată săptămâna viitoare sau cel mai târziu peste două săptămâni. Indiferent dacă voi candida sau nu, am responsabilitatea câştigării Primăriei şi nu voi sta de-o parte. Voi face tot ceea ce depinde de mine ca experienţă, ca putere de convingere şi ca rezultate până la urmă, pentru că uşor-uşor, după munca depusă şi rezultatele vor începe să apară, să fie cât mai vizibile”, a declarat Gigi Ion Matei.

GEORGE MIHĂILESCU: Îmi dau demisia!

Şi preşedintele executiv al PSD, George Mihăilescu, cel care se află în cărţi pentru a fi desemnat candidat din partea PSD pentru Primăria Râmnicu Vâlcea şi care este susţinut puternic de Gigi Matei susţine că în eventualitatea în care Romeo Rădulescu va veni la PSD, el îşi dă demisia.

„Vor exista probleme de comunicare, cel puţin. Nu cred că echipa social-democrată de la municipiu va putea susţine un candidat despre care în 2012 a spus electoratului că nu este bun, drept pentru care a şi pierdut alegerile. Mă voi retrage dacă Romeo Rădulescu va fi candidatul PSD”, a spus George Mihăilescu.

De altfel, consilierul local Mihăilescu a spus că îşi doreşte să continue munca de la municipiu în aceeaşi formulă, pentru a se consolida social-democraţia în Vâlcea.

„Cred că, cu moderaţie, cu competenţă profesională, cu credinţă se pot face lucruri frumoase. Cred într-o idee de echipă. Din acest motiv am luat decizia să particip într-o echipă pentru a construi. Ştiu şi sunt încredinţat că este un demers greu, dar am încredere în el şi subscriu alături de colegi. Sunt într-o echipă şi vreau să facem o treabă bună în folosul tuturor”, a mai adăugat George Mihăilescu.