Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primăria e tot a lui Horia Horăscu

REUŞITĂ. Un ultim sondaj de opinie realizat în localitatea Prundeni scoate în evidenţă că primarul Ion Horăscu a câştigat alegerile înainte ca acestea să aibă loc. Conducând detaşat cu un procent de 73,9%, edilul din Prundeni are scaunul asigurat pentru încă patru ani de acum înainte.   

De patru mandate de când este primar al localităţii Prundeni, Ion Horăscu a reuşit să demonstreze că mai presus de toate îl interesează binele comunităţii pe care o conduce. Frământările de ordin politic care s-au derulat de-a lungul ultimilor ani nu l-au împiedicat să îi respecte pe oamenii care l-au ales, pe cetăţenii care i-au acordat încrederea lor în a coordona viaţa activităţii cât mai bine posibil. El a reuşit să le ofere garanţia cetăţenilor din Prundeni că au luat cea mai bună decizie în momentul în care l-au votat ca primar. Tocmai de aceea, acum, la sfârşitul celui de-al patrulea său mandat de edil, Ion Horăscu se află tot pe primul loc în preferinţele electoratului din cele patru sate Prundeni, Bărbuceni, Călina şi Zăvideni. Conform unui ultim sondaj de opinie realizat în luna martie a acestui an, pe un eşantion de 252 de persoane cu drept de vot, adică aproximativ 6,44% din populaţia localităţii Prundeni, pesedistul Ion Horăscu pleacă cu prima şansă în lupta pentru un nou fotoliu de primar, cu un procent covârşitor de 73,9%.

Candidatul liberal emite pretenţii cu 16,3% în sondaj  

Recent, liberalii din Prundeni au decis să se rupă din USL şi să nominalizeze un candidat propriu pentru Primăria Prundeni. Iniţiativa a pornit de la preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, care încearcă să-i caroteze pe pesedişti ori de câte ori are ocazia. La Prundeni, liberalii au decis să-l arunce în luptă pe Ion Nistorescu, cel care a pierdut lamentabil în faţa lui Horăscu şi acum patru ani de zile. Acum, penelistul Nistorescu nu are decât 16,3% din preferinţele electoratului din Prundeni, dar nu s-a sfiit să emită pretenţii de a rămâne candidatul USL şi să ceară eliminarea primarului Ion Horăscu.

De remarcat în acest sondaj de opinie este că şi PSD-ul stă foarte bine faţă de PNL, având un procent de 43,8%, în timp ce liberalii au doar 12,3%, fiind întrecuţi chiar şi de PP-DD care întruneşte 17,6% din voturi. În ceea ce-l priveşte pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, acesta se bucură de simpatia a 67,5% din electoratul din Prundeni, care l-ar vota dacă mâine ar fi alegeri. Din păcate pentru el, liberalul Cristian Buican nu se poate lăuda că este tot atât de popular ca şi colegul său din USL, el având un ruşinos procent de 0,5%.

CLAUDIA STANCIU