Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Amuzan, felicitat de ministrul Educaţiei din Franţa

SUCCES. La Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele, în prezenţa ministrului Educaţiei din Franţa, Luc Chatel, primarul staţiunii Călimăneşti, Ilie Amuzan, a ţinut un discurs pentru care a fost aplaudat la scenă deschisă.

Ediţia a XXII-a a Concursului Naţional de Fizică „Evrika”, ce a fost organizată la Călimăneşti, la Centrul Expoziţional Oltexpo, în perioada 16-18 martie 2012, a fost considerată un succes. Organizatorul concursului a fost primarul staţiunii Călimăneşti, Ilie Amuzan, împreună cu profesorul Mihai Sandu, GSEAS Călimăneşti, binecunoscut în lumea fizicii ca autor de culegeri de probleme. Evenimentul s-a ridicat la standardele unei competiţii internaţionale, atât ca şi condiţii de desfăşurare, cât şi ca nivel ştiinţific al probelor. Primarul Ilie Amuzan a fost felicitat pentru această reuşită atât de conducerea Ministerului Educaţiei, cât şi de ministrul Educaţiei din Franţa, Luc Chatel.

Ilie Amuzan, invitat de onoare la Olimpiada Naţională de Fizică

Fiind apreciat pentru modul cum a organizat Concursul Naţional de Fizică „Evrika” la Călimăneşti, primarul Ilie Amuzan a primit ulterior invitaţii la festivităţile de deschidere şi de închidere a Olimpiadei Naţionale de Fizică Atomică. Dacă deschiderea acestui eveniment a avut loc la Palatul Parlamentului, închiderea s-a ţinut la Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele în prezenţa ministrului Educaţiei din Franţa, Luc Chatel, cel care a înmânat patru burse de studii la Sorbona câştigătorilor olimpiadei. Edilul staţiunii Călimăneşti, Ilie Amuzan, a ţinut un discurs pentru care a fost aplaudat la scenă deschisă. El i-a îndemnat pe tinerii fizicieni români ca, după terminarea studiilor, să rămână să muncească în România şi să nu uite de ţara unde s-au născut, au crescut şi unde îi au pe cei dragi. „Sunt unul dintre cei care a muncit într-un domeniu ce aparţine fizicii, electromontaj. Tocmai de aceea ţin să îi îndemn pe tinerii fizicieni olimpici români să-şi găsească locul lor în România, să muncească şi să facă instalaţii în România, pentru România, pentru Europa şi pentru întreaga lume. Ei trebuie să fie cei care vor ocupa importante posturi în cadrul instituţiilor economice naţionale şi de aceea îi rog să rămână să muncească în România. Inteligenţa lor să fie exploatată de români în întreaga lume, fiindcă este recunoscută” – a spus primarul staţiunii Călimăneşti, Ilie Amuzan.

CLAUDIA STANCIU