Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

PĂTRĂȚEL a intrat în vizorul lui Mircea Gutău

foto Vocea ValciiConsilierii locali ai Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea au devenit, în ultima perioadă, extrem de preţioşi şi de importanţi, fie pentru PSD, fie pentru PNL. Ca să îl dea jos pe Ion Gigi Matei de pe scaunul de primar interimar în CL se dau lupte grele, însă, până acum, Matei a dovedit că rezistă eroic şi nu vrea să se lase dus cu una cu două.

Deşi au o majoritate de 14 voturi, datorită faptului că prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a atacat hotărârile, Gigi matei a rămas primar interimar. În fine, cum spuneam, Consiliul Local s-a împărţit în două tabere: cea a lui Matei, în jurul căruia au mai rămas 8 aleşi, şi cea a PNL-ului, alături de care au mai venit 8 consilieri independenţi.

Ciudat este faptul că Bogdan Costinescu şi Cosmin Constantinescu, doi apropiaţi ai fostului primar Romeo Rădulescu, sunt, acum, în tabere diferite. Costinescu votează cu Matei, în timp ce Constantinescu s-a alăturat liberalilor. Singurul motiv pentru care Pătrățel, pe numele lui din buletin Bogdan Costinescu, este de partea primarului interimar Ion Gigi Matei îl constituie “cașcarabeta” ilegală montată în Piața din Ostroveni. Acest lucru l-a susţinut şi fostul primar Mircia Gutău, care a declarat la un post de televiziune local:

“În piaţa din Ostroveni, a apărut un chioşc ca o balegă! Este al unui consilier local. Domnule, eşti consilier local, cum să-ţi permiţi să fii tu cel care încalci legea?! Actualul primar, dacă are sânge în instalaţie, a doua zi trebuie să-l radă de acolo. Primarul interimar trebuie să degaje forţă.

Reamintim că Bogdan Costinescu are de câţiva ani buni o mică afacere cu asigurări auto. În scopul afacerii sale, acesta şi-a amplasat un chioşc în piaţa din Ostroveni, chiar în faţa centralei unde funcţionează mai multe standuri cu diferite produse.

De fapt, povestea este mai veche de atât, deoarece Pătrăţel deţinea, în mandatul primarului Romeo Rădulescu un chioşc în interiorul centralei, chiar la intrare, fără să plătească chirie sau curentul electric. Când s-a schimbat primarul, Pătrăţel a fost evacuat din spaţiul respectiv, fiind mutat la etajul 1. În locul lui, în octombrie 2012, a venit o tânără, Adina Maria Nuţu, care a închiriat spaţiul pe o perioadă de un an de zile, cu posibilitatea de prelungire. Pătrăţel i-a făcut tinerei, încă de la început zile negre, ameninţând-o că ele este consilier local şi are putere.