Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nicolae, pe ultima sută în Consiliu Local

SCHIMBARE. Delegaţia Permanentă a PNL Vâlcea a decis la finele lunii iunie excluderea din partid a lui Ion Nicolae, fostul lider al organizaţiei municipale. Odată cu excluderea din partid, Nicolae îşi va pierde şi calitatea de consilier local, în locul său fiind nominalizat Bogdan Pruteanu.

Liberalul Ion Nicolae îşi trăieşte ultimele clipe în Consiliul Local al Râmnicului, liberalii au decis excluderea lui din partid la finele lunii iunie, chiar dacă iniţial deciseseră suspendarea lui din  partid pe un an de zile.

Ion Nicolae a fost acuzat pe tot parcursul campaniei, dar şi după ce candidatul PNL, Bogdan Pistol, a pierdut alegerile că l-ar fi sabotat pe acesta, că a încercat să negocieze cu democrat-liberalii un fotoliu de viceprimar, că a sustras unele documente cu caracter intern ale partidului şi mai nou că a votat toate hotărârile democraţilor, deşi colegii săi de partid au votat împotrivă.

La momentul suspendării, 13 liberali au votat pentru, iar cinci împotrivă, printre aceştia şi  consilierul judeţean Constantin Monceanu.

Nicolae este convins că a fost sabotat de preşedintele PNL, deputatul Cristian Buican, şi de  senatorul Emilian Frîncu, liderul interimar al PNL Râmnicu Vâlcea. Fostul lider de la municipiu a sperat până în ultima clipă că nu va fi exclus din partid, convins fiind că  suspendarea sa din partid a avut ca scop doar găsirea unui ţap ispăşitor: „Trebuia să aibă şi ei un ţap ispăşitor. Cei care fac acest lucru  vor să atragă, de fapt, atenţia de la gafele făcute în campania electorală”, a declarat  Nicolae.

Cu toate că Nicolae  a sperat că-şi va menţine postul de consilier local până în 2012, cu ajutorul Curţii de Arbitraj şi Onoare din Bucureşti, se pare că aceasta a decis în defavoarea sa. Conducerea PNL Vâlcea aşteaptă decizia şi speră ca aceasta să vină cu cinci zile înaintea şedinţei de CL, pentru a-şi numi un nou reprezentant  în CL. În cazul în care hârtia va veni la timp, Ion Nicolae îşi va pierde calitatea de consilier local chiar în şedinţa acestei luni.

DANA NEDESCU