Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Monica Macovei și-a lansat Fundația M10

Europarlamentarul Monica Macovei și-a lansat duminică, 11 ianuarie a.c. fundația, care ulterior intenționează să o transforme într-un partid politic. Fundația se numește M10 și are drept scop asigurarea unei voci din societatea civilă.
10 s-a născut din campania prezidențială a Monicăi Macovei, derulată sub acest logo, și din cele zece porunci pe care aceasta le-a adresat clasei politice. 10 reprezintă astfel un decalog al normalității, dreptății și prosperității.
M înseamnă pentru noi Merit, Muncă, Modernizare. 10 este și o aspirație spre excelență: vrem să fim de nota 10. 10 curat!
„Asociația noastră va fi vocea civică a tuturor celor care își doresc o Românie cinstită, modernă și prosperă. Mișcarea noastră s-a născut, precum campania Monicăi Macovei, la firul ierbii. Vom păstra acest spirit de democrație participativă. Organizarea noastră este de jos în sus și transversală, nu piramidală. Cerem vot la distanță – vot electronic și vot prin corespondență – pentru toți românii: vom fi primii care îl vom adopta în asociația noastră. Cerem integritate, competență și merit în administrația publică: acestea sunt criteriile după care ne vom ghida în asociația noastră. Cerem regionalizare și subsidiaritate: organizarea noastră este subsidiară, colegială și regională. Vom cere modificarea legii partidelor politice pentru scăderea numărului minim de membri fondatori la 3 și pentru eliminarea restricțiilor geografice. Vom promova libertatea economică, vom apăra proprietatea privată și vom susține spiritul antreprenorial. Vom promova educația întru civism și cetățenia activă. Vom lua atitudine față de temele majore din dezbaterea publică și vom lansa noi teme” – sunt principiile după care se ghidează noua fundaţie.
Cei care doresc să afle mai multe despre Fundația Monicăi Macovei pot accesa siteul www.mzece.ro.