Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mircea Stănculescu, chemat să dea cu subsemnatul la centru

Decizia de excludere din partid a lui Nicu Nicolae, liderul organizaţiei Lădeşti a PC, a fost făcută ,,uitată” de către liderii organizaţiei judeţene a PC Vâlcea, respectiv preşedintele Mircea Stănculescu, prim-vicepreşedintele Ion Pârvulescu şi vicepreşedintele Nicu Gheorghe.  După săpuneala  primită din partea conducerii centrale,  cei trei lideri ai PC Vâlcea  nu au mai îndrăznit să depună la centru decizia de excludere din partid a lui Nicu Nicolae, chiar dacă aveau această posibilitate la întâlnirea  de marţi, 7 decembrie. Liderul PC, Daniel  Constantin, a confirmat faptul că vâlcenii nu au depus actul cu pricina, cât şi faptul că Nicolae nu putea fi exclus decât cu avizul Biroului Politic Permanent al  PC.

Mircea Stănculescu, liderul PC Vâlcea, nu a reuşit să scape de Nicu Nicolae, liderul organizaţiei Lădeşti, consilier local în cadrul Primăriei Lădeşti. Conducerea centrală a partidului i-a atras atenţia că excluderea acestuia nu se putea face decât de către Biroul Politic  Permanent al PC. Pus în faţa statutului partidului, Stănculescu a făcut decizia ,,uitată”, altfel ar fi depus-o personal în cadrul şedinţei de marţi.

Scandalul din sânul PC a fost declanşat de un protocol scret, cu valabilitate de 30 de zile, semnat între liderul PC Vâlcea, Mircea Stănculescu, şi liderul PDL Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, care viza susţinerea candidatului PDL la postul de viceprimar al comunei Lădeşti. Cei trei consilieri locali ai PC, inclusiv Nicu Nicolae, care habar nu aveau ce anume conţine protocolul, au refuzat să se supună şi şi-au dat  votul candidatului PSD. Drept pedeapsă, Mircea Stănculescu a convocat Biroul Executiv al PC Vâlcea, de două ori, pentru dizolvarea organizaţiei Lădeşti şi excluderea din partid a consilierului Nicu Nicolae, lider al organizaţiei Lădeşti, membru în Consiliul Naţional al PC.

O parte dintre membrii Biroului Executiv au reclamat conducerii centrale a partidului abuzul de putere făcut de cei trei capi ai organizaţiei judeţene. Conştient de faptul că ceva e putred în organizaţia de la Vâlcea şi că actuala conducere îl lasă fără organizaţii, liderul PC a chemat capii organizaţiei la Bucureşti.

Astfel, marţi, 7 decembrie, liderul Mircea Stănculescu şi liderul orgnaizaţiei municipale Mihăiţă Persu, aflat şi el pe lista neagră a actualei conduceri, au fost convocaţi chiar de preşedintele Daniel Constantin, pentru explicaţii.

Deşi surse din cadrul PC Vâlcea spuneau că Daniel Constantin  ar fi  decis dizolvarea  actualei conduceri a PC Vâlcea, numirea unui preşedinte interimar şi organizarea de  alegeri pentru numirea altei echipe de conducere, acesta a infirmat. ,,Deocamdată nu am luat nicio decizie în această privinţă, am lăsat acest lucru pentru şedinţa Biroului Politic Permanent de luni, 13 decembrie. Tot ce pot să confirm este că domnul Nicu Nicolae nu a fost exclus din partid pentru că decizia de excludere nu a ajuns la noi. Dacă există aşa ceva, actul respectiv nu are nicio valabilitate fără avizul Biroului Politic Permanent al partidului, iar Biroul nu a primit actul, deci nu şi-a dat avizul. Domnul Nicolae este membru al PC Vâlcea”, a declarat Daniel Constantin, zilele trecute.

DANA NEDESCU