Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mesajul deputatului Cristian Buican cu prilejul Zilei Eroilor și a Înălțării Domnului

„La 40 de zile de la Înviere, Iisus Hristos s-a înălțat la ceruri. Semnificația întrupării, crucificării și Înălțării este aceea că aceia care se jertfesc pentru Dumnezeu vor dobândi viață veșnică. Recunoscând că această credință ortodoxă se împletește cu existența neamului românesc, în 1920 s-a hotărât ca Ziua Eroilor – a tuturor celor care și-au dat viață de-a lungul istoriei pentru nația română – să fie sărbătorită de ziua Înălțării Domnului. Anul acesta praznicul Înălțării Domnului este pe 13 iunie și tot atunci îi sărbătorim pe eroi.
Autoritățile centrale și locale organizează comemorări, depuneri de coroane, iar Biserica face slujbe în toate lăcașurile de cult pentru a-i pomeni pe cei care s-au jertfit pentru țară.

Pe umerii și sângele Eroilor stă înălțarea României. De aceea eroii nu mor niciodată, trăiesc veșnic în cinstirea neamului nostru.

Vă chem să ne aplecăm frunțile și să ne rugăm cu respect și mulțumire rugându-l pe Bunul Dumnezeu să-i țină pe eroii noștri alături de cei drepți în împărăția sa, iar pe noi să ne ajute să fim demni de sacrificiul lor!”

  • Deputat Cristian Buican