Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Programul „Rabla” pentru flote de transport mediu și greu, în dezvoltare

Un program „Rabla” destinat flotelor de transport mediu și greu este în faza de elaborare și ar putea deveni operațional abia anul viitor, a declarat Bogdan Balanișcu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), într-o conferință de specialitate desfășurată miercuri, conform Agerpres.

„De anul trecut și până acum, am investit în componenta „Rabla Plus”. În urma discuțiilor cu producătorii și importatorii de mașini electrice, am modificat planul și valoarea tichetelor, pentru a pune mai multe unități în circulație în acest an. Programul „Rabla Plus” pentru 2024 a fost deja lansat și consumat. Pregătim încă un program pentru anul viitor. De asemenea, lucrăm la un program viitor destinat flotelor de turism și transport ușor, zone care poluează semnificativ din cauza numărului mare de kilometri parcurși. Avem în vedere și transportul mediu și greu”, a declarat Balanișcu la cea de-a doua ediție a conferinței Electric Truck Experience.

Balanișcu a menționat că una dintre provocările principale este alocarea bugetară pentru fiecare dintre aceste componente.