Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liberalii îşi sabotează colegii de alianţă

DISCORDIE. Supărare mare în tabăra USL Vâlcea, aliaţii fiind la un pas de ceartă. Asta pentru că, la o ultimă şedinţă a PNL Vâlcea, liberalii şi-au permis să-şi facă planuri măreţe şi să îşi aleagă colegiile uninominale de deputaţi şi senatori fără a-şi consulta colegii de Uniune. Liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, a recunoscut acest lucru, spunând însă că este vorba doar despre nişte planuri „orientative”. Social-democraţii s-au arătat indignaţi de îndrăzneala peneliştilor, mai ales, spun ei, că este posibil ca numărul colegiilor în judeţul nostru să fie mai mic datorită scăderii numărului populaţiei.

Apele încep să devină tot mai tulburi în USL Vâlcea, liberalii demonstrând că nu dau doi bani pe părerea aliaţilor lor social-democraţi. Peneliştii îşi fac planuri pentru viitoarele alegeri, îşi aleg colegii uninominale de parlamentari şi îşi numesc candidaţi fără a se consfătui însă şi cu pesediştii. Acest lucru i-a scos din minţi pe liderii PSD Vâlcea, care nu înţeleg de ce nu au fost consultaţi şi cum de s-au grăbit liberalii să ia anumite decizii pentru alegerile parlamentare când alegerile locale se apropie cu paşi repezi. Deputatul PSD al Colegiului Uninominal Horezu, Aurel Vlădoiu, ne-a declarat că deciziile liberalilor, pe lângă faptul că sunt aberante, sunt şi pripite. Asta pentru că, susţine parlamentarul, numărul colegiilor uninominale din judeţul Vâlcea este posibil să scadă după prezentarea oficială a recensământului populaţiei. „Treaba lor că şi-au desemnat candidaţii. Fac şi ei acelaşi lucru pe care l-au făcut pediştii care au nominalizat 20 de nume ca să fie siguri că au de unde. Adică noi nu ştim exact ce colegii avem pentru că populaţia judeţului Vâlcea a scăzut cu 40.000 şi am putea avea un colegiu în lipsă şi ei fac deja nominalizările. Oricum protocolul spune că fiecare partid din Uniune îşi păstrează colegiile, dar trebuie să vedem şi ce colegiu va dispărea şi cum vor fi împărţit. Părerea mea este că se grăbesc, mai ales că nu s-a discutat nimic în alianţă despre acest lucru, nici măcar la nivel central” – ne-a mărturisit deputatul PSD al Colegiului Uninominal Horezu, Aurel Vlădoiu.

Şi senatorul social – democrat al Colegiului Uninominal Bălceşti – Drăgăşani, Laurenţiu Coca, consideră că liberalii se pripesc în deciziile lor şi s-a arătat puţin deranjat de acest lucru. Cu toate acestea, el crede că orice decizie ar lua peneliştii ea trebuie consultată şi validată în cadrul Uniunii Social Liberale şi dacă PSD nu este de acord, vor exista controverse. „Nu am auzit sincer de acest lucru, dar dacă au făcut-o este strict bucătăria lor de partid. Să-şi facă planuri, să-şi pună candidaţi că oricum toate se discută la nivel de alianţă. Părerea mea este însă că nu aveau cum să o facă pentru că este posibil să rămânem cu doar patru colegii de deputaţi şi două colegii de senatori. Probabil au început să-şi împartă funcţiile din lipsă de activitate, dar este treaba lor. Important este acum să ne concentrăm pe alegerile locale care se apropie şi să ne unim forţele. Să stăm acum să ne gândim la parlamentare este ilogic. Nici la nivel central nu s-a vorbit de chestiunea aceasta. Oricum, repet, trebuie discutat totul în alianţă pentru că acolo se iau deciziile” – ne-a declarat senatorul Colegiului Uninominal Bălceşti – Drăgăşani, Laurenţiu Coca.

CLAUDIA STANCIU